Nameštaj i oprema

Komoda sa 144 fioke… za one koji ne vole da bacaju stvari

Komoda Tower namenjena je čuvanju svih važnih uspomena koje sakupljamo tokom života.

Svako od nas ima neku kutiju u kojoj čuva predmete koji bi drugima bili beznačajni, ali za nas predstavljaju podsetnik na određenu uspomenu. Slovenačka dizajnerka Nika Zupanc kreirala je komodu Tower koja ne služi samo da sačuva memorabilije od zaborava već i da ulepša prostor jer se radi o komadu nameštaja elegantnog i zanimljivog izgleda.

Komoda cilindrične forme visoka je čak dva metra i ima 144 fijoke.

Fioke veličine kutije za nakit zajedno formiraju nesvakidašnju komodu cilindrične forme koja je postavljena na šest zlatnih nogara, dostižući ukupnu visinu od dva metra, piše Dezeen.

Ova visoka komoda ima čak 144 fijoke tako da ćete u nju moći da smestite svaku memorabiliju koja vam je došla pod ruku još od ranog detinjstva…

„Dizajn je inspirisan svim malim stvarima koje izgledaju nevažno, ali su istovremeno suštinski deo našeg života – kao tiho svedočenje naše prošlosti“, rekla je Nika Zupanc.

„Težimo da u životu nabavimo i posedujemo niz malih predmeta. Neke od njih koristimo, neke ne ali ipak želimo da ih zadržimo.“, dodala je dizajnerka. Možda ne bi bilo loše da ih nekome poklonimo ako nam već ne trebaju… (prim.ur.)

Dizajnerka je objasnila da su sve fioke napravljene CNC mašinom kako bi savršeno legle na svoje mesto i pritom je istakla je u suštini najbitnija matematika i kvalitetan mašinski rad.

Kabinet želja

Nika Zupanc je prethodno dizajnirala nameštaj za brendove kao što su Sé, Moooi i Qeeboo, a ove godine je bila jedna od sedam dizajnerki kojima je italijanski brend De Castelli postavio zadatak da kreiraju komadni nameštaj sa „snažnom emocionalnom privlačnošću“. Slovenačka dizajnerka je kao odgovor na ovu temu osmislila Kabinet želja koja sadrži 16 malih vrata čije se brave otvaraju zlatnim ključevima.

Foto: Nika Zupanc

Kada ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *