Nameštaj i oprema

Milano 2017: Spavaće sobe po poslednjoj italijanskoj modi

Salone del Mobile ukazao nam je da su suptilni detalji u spavaćim sobama najvažniji.

Nakon naših utisaka o dnevnim boravcima i dečijim sobama, na red su došle i spavaće sobe kojima je bio posvećen veliki deo sajma nameštaja u Milanu.

Ono što se odmah može primetiti jeste trend da se ugodna i ušuškana atmosfera u spavaćoj sobi postiže sa više izvora svetlosti: LED trakama, visilicama kao i zidnim i podnim lampama.

Ugodna i ušuškana atmosfera u spavaćoj sobi postiže se sa više izvora svetlosti.

 

Tako je i u ovom slučaju. Iza uzglavlja od drvenih letvica trapezastog oblika postavljena je LED traka koja daje sjajnu atmosferu. Letve smaknute jedna u odnosu na drugu deluju veoma zanimljivo i same po sebi ali ih pozadinsko osvetljenje dodatno naglašava.

Da je sve u detaljima, svedoči i ovaj primer natkasne koja nema ručkica. Ladica se otvara pomoću useka na gornjoj ploči.

I ova natkasna nam je privukla pažnju. Smaknute police imaju zasečene ivice pod uglom od 45 stepeni.

Tapacirana uzglavlja, ali i tapacirani nameštaj kao što su komodice i natkasne, videli smo prilikom na štandu italijanskog brenda Alberta.

U pitanju je veoma zanimljiv trend koji treba videti kuda će otići. U svakom slučaju, ovakvo rešenje značajno podiže cenu nameštaja.

Pojavio se trend tapaciranja ne samo uzglavlja kreveta već i kompletnog nameštaja u spavaćoj sobi.

 

Nameštaj za spavaću sobu od masiva videli smo na štandu Ethnicrafta. Oni su iskoristili prednosti izrade nameštaja od punog drveta i izveli modele zaobljenih ivica dok je tekstura drveta ostala potpuno prirodna i mat.

Za ovaj tapacirani krevet sa VEOMA širokim ramom i niskim uzglavljem biće vam potrebna izuzetno velika prostorija. Doduše, mora se priznati da efektno izgleda…

Italijanski brend Natevo izložio je ovaj interesantan krevet sa integrisanom svetiljkom na uzglavlju u kombinaciji furnira i štofa.

Ovo rešenje izgleda spektakularno!

Jos jedan veliki brend Flexform prikazao je svoje nove modele spavaćih soba. Dopao nam se detalj nogica taburea ispred kreveta izveden u metalu.

Lema je prikazao spavaću sobu sa walk-in plakarom.

Zelena i narandžasta boja, koje su obeležile sajam u Milanu, aktuelne su naravno i u spavaćim sobama.

 

Soba prikazana na štandu brenda Birkenstock interesantna je pre svega po načinu razvođenja elektroinstalacija po zidu koji je vidan. Svideo nam se ovaj industrijski look sa dekorativnom opekom.

LED traka postavljena iza uzglavlja kreveta daće spavaćoj sobi ušuškanu atmosferu.

Krevet sa metalnom konstrukcijom u formi modernog baldahina na štandu italijanskog Ivanoredaelli ne možete a da ne primetite.

Krevet sa detaljima od pravog zlata delovao je vrlo bogato. U kompletu su i natkasne kao i komoda sa ogledalom.

Retro šare na uzglavlju kreveta italijanskog brenda Ivanoredaelli inspirisane su geometrijskim formama. Interesantna je i natkasna od oraha koja visi zakačena na uzglavlje.

Pogledajte još neke od spavaćih soba koje smo zabeležili na sajmu nameštaja u Milanu.

Saznajte koji su trendovi obeležili Salone del Mobile 2017.

Foto: Gradnja.rs, Promo

Srodni članci na portalu Gradnja.rs:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *