Građevinarstvo

U ovoj garaži možete parkirati i istovremeno napuniti bateriju električnog automobila

Parkirajte svoj ekološki automobil usred grada i dopunite bateriju na istom mestu!

Jedan od najvećih problema vlasnika električnih vozila jeste pronalaženje punjača, odnosno, mesta za dopunu baterije automobila. U potrazi za rešenjem ovog problema, firma Ennead Lab predstavila je projekat garaže koja osim toga što skladišti automobile u gradskim uslovima, istovremeno i vrši punjenje vozila na električni pogon. I to za svega 25 minuta!

Garaža-punjač još je jedan adut za kupovinu električnog vozila… u Šangaju. Kod nas je situacija malo drugačija…

 

Garaža će imati formu kule sa transparentnim zidovima u kojima će se vozila parkirati u nivoima, a za one koji su u žurbi, postoji prolazni parking na kom se mogu zadržati samo onoliko koliko im je potrebno da napune bateriju vozila.

Brzo punjenje baterije za 25 minuta

Prva ovakva garaža biće izvedena u Šangaju i ona će vlasnicima električnih vozila pružati dve mogućnosti: uslugu SuperCharge, odnosno, brzog punjenja baterije u roku od svega 25 minuta ili uslugu parkiranja uz istovremeno punjenje dok oni obavljaju poslove ili se zabavljaju u gradu, piše Inhabitat.

Garaža je planirana za izgradnju u gradskim zonama

Fasada kule biće izvedena od reflektujućeg perforiranog metala odajući počast „hromiranoj estetskoj istoriji automobilskog sveta“, kako navode u firmi Ennead Lab.

Inspiracija za oblik objekta

Garaža-punjač još je jedan adut za kupovinu električnog vozila… u Šangaju. Kod nas je situacija daleko lošija pa je nabavka ovakvog ekološkog automobila još uvek diskutabilna jer lokacija za punjenje baterija baš i nema.

Srodni članci na portalu Gradnja.rs:

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *