Izdvojeno, Nameštaj i oprema

7 pravila za uređenje enterijera poslovnih prostora

Želite da vaša kompanija posluje bolje? Saznajte kako uređenje enterijera može da deluje na produktivnost.

Prijemni pult, prostor za neformalne sastanke, kancelarije, konferencijske sale… sve je to bitno da se zaposleni u poslovnom prostoru osećaju dobro ali i da potencijalni klijenti koji dolaze na sastanke, steknu utisak da se radi o firmi s kojom žele da posluju.

Pogledajte na kojih sedam stvari treba da obratite pažnju a koje preporučuje poljski proizvođač kancelarijskog nameštaja Nowy Styl Group:

1. Prijemni pult

Dokazano je da se utisak o drugoj osobi formira u prvih sedam sekundi. Tako i čekaonice i prijemni pultovi su mesto koje ostavlja prvi i vrlo važan utisak na klijenta. Dobro osmišljen i funkcionalan prijemni deo, igra važnu ulogu u procesu brendinga firme. Zato pravi odabir boja, opreme i nameštaja može uticati na poslovanje i uspešnost dobijanja poslova.

enterijer-prijenog-pulta

enterijer-prijenog-pulta-1

2. Prostor za neformalne sastanke

Spontane konsultacije su alternativa formalnim sastancima. Čak 88% zaposlenih tvrdi da neformalni sastanci imaju pozitivan uticaj na atmosferu i odnose unutar tima. Ovi prostori su uglavnom manji, za dve, četiri ili šest osoba. Nije potrebna posebna prostorija za njih – dovoljan je zanimljiv komad nameštaja koji je dobro zvučno izolovan.

uredjenje kancelarije 2

uredjenje kancelarije

3. Kancelarija

Stil uređenja kancelarije za menadžere ili direktore jeste individualna stvar. Ipak, mora da zadovolji visoke kvalitete i funkcionalne standarde. Kancelarija izražava karakter svog vlasnika i kompanije.

uredjenje-kancelarije-4a

uredjenje-kancelarije-4b

uredjenje kancelarije 4

4. Konferencijska sala

Dobra komunikacija je koren uspeha. Prema istraživanju, prosečni zaposleni provedu nedelja dana tokom godine na sastancima. Stoga je bitno je da ova prostorija bude opremljena odgovarajućom i potrebnom infrastrukturom, mikrofonima, utičnicama i slično, koji mogu biti sastavni deo nameštaja.

uredjenje kancelarije 5

uredjenje-kancelarije-5a

uredjenje-kancelarije-9

 5. Otvoreni radni prostori

Savremene, velike kompanije uglavnom koriste otvorene radne prostore koji podstiču timski rad i komunikaciju među zaposlenima. Dobro dizajnirane kancelarije otvorenog plana podstiču laku razmenu informacija a ne ometaju koncetraciju zaposlenih.

uredjenje-kancelarije-6

uredjenje-kancelarije-7

 

uredjenje kancelarije 6

uredjenje kancelarije 7

 

6. Radni stolovi i stolice

Obratite pažnju na stolove za kojima će raditi zaposleni. Rešite ih suvišnih kablova a pregradama možete osigurati i malo privatnosti. Što se tiče stolica, vodite računa da su udobne jer zaposleni u njima provode puno vremena.

uredjenje-kancelarije-8

7. Zona za relaksaciju

Istraživanja su pokazala da se 70% saradnje između zaposlenih vrši unutar kancelarija i zajedničkih prostorija dok manji deo u salama za sastanke, odnosno, na formalnim sastancima. Ukoliko se interakcija s drugim zaposlenim proširi i tokom pauze, povećava se kreativnost radnika i podržava spontana razmena informacija. Stoga dobro opremljen i osmišljen prostor za relaksaciju su vrlo pamentno utrošena investicija.

uredjenje-kancelarije-10

Pogledajte interesantna rešenja kancelarijskih prostora.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

1 komentar

  1. sket

    A koje je 6. pravilo? 🙂

Ostavite odgovor

Obavezna polja *