Antigradnja, Video

Kad ni crvena traka ne zaustavlja radove

I pored brojnih zakona i inspekcija, bespravna gradnja i dalje cveta širom Srbije. Jedan slučaj u glavnom gradu je otišao toliko daleko da je za njega otvorena i Facebook grupa.

Grupa Bespravna gradnja pokrenuta je kako bi se skrenula pažnja na gradilište na Voždovcu koje pored toga što je zatvoreno – jasno se vidi crvena traka – i dalje radi.

Evo šta autor grupe navodi kao problem:

Na opštini Voždovac, u ulici Tvrtka Velikog broj 3 i dalje se odvijaju radovi na placu koji je zapečaćen. Posle mnogobrojnih prijava i žalbi, kao i rešenja o zabrani radova, opštinska inspekcija ne preduzima ništa. Činjenica je da svako ko izvodi radove na zapečaćenom gradilištu vrši krivično delo, ali se postavlja pitanje, ko i zbog čega pokriva investitora, izvođača radova i vlasnika placa na pomenutoj adresi? Da li postoji nadležna služba u republici Srbiji koja može, želi i sme da preispita slučaj i službenike koji su na vlasti na opštini Voždovac?

Pogledajte zbunjene radnike koji ne znaju kako da se ponašaju dok su snimani da i oni sami počinju da fotografišu.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. djolezloba

    Samo da dodam da i opštinska inspekcija nadležna za Batajnicu takođe ne reaguje kao njihove kolege sa Voždovca. Tragedija je u tome što se objekat nalazi u samom centru Batajnice (prekoputa crkve), i koji prelazi kvadraturu od 800m2.

    Inspekcija je postavila traku nakon višestrukih prijava ozlojeđenih komšija, i posle toga više ne reaguje.

    Vreme dešavanja: Sadašnjost!

Ostavite odgovor

Obavezna polja *