Enterijeri, Izdvojeno

Kocka koja malim stanovima štedi prostor

Ceo stan u jednoj kocki? Zamisao nemačkog dizajnera Tila Konekera je spajanje spavaćeg i radnog nameštaja u jedan element. 

Ideja se rodila kada je Til u svom jednosobnom stanu trebao da napravi takav nameštaj koji će mu koristiti za više funkcija: i za rad i za odmor i za spavanje.

Rezultat je The Living Box: element s platformom na kojem je smešten dupli krevet dok se u njegovom podnožju krije prostor za skladištenje, nosač za televizor od 42 inča, radni sto, fijoke a tu je čak i mini-bar.

The-Living-Cube-2

Moj stan nije imao prostor za ormane ali je zato imao veoma visoku tavanicu – kaže Til. Trebao mi je jedan multifunkcionalan element i jedna neprospavana noć da bih smislio živu kocku. Napravio sam u mraku jednostavnu skicu u glavi i znao sam da je to to!

The-Living-Cube-3

Nisam imao nameru da pravim više od jedne kocke. Svakako nisam ni pomišljao da bi se od toga mogao napraviti biznis – kaže Til za Deezen.

The-Living-Cube-4

The Living Box je sada potpuno modularan element pa kupci mogu birati kakve će sve imati funkcije. Postoji čak i verzija bez kreveta: polica se u tom slučaju kači na zid.

The-Living-Cube-5

Kocka se pravi od smreke premazane bio-uljima u crnoj boji.

The-Living-Cube-6 The-Living-Cube-7

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *