Nameštaj i oprema

Dijamanti utopljavaju svetlo na LED sijalicama

Nove Verbatimove sijalice koriste dijamantom sečena sočiva sa jednim žarištem kako bi oponašale toplinu i karakteristike prigušivanja halogenih sijalica.

Sečenje dijamantom koristi se kako bi se stvorile precizno izrađene optičke površine koje omogućavaju disperziju svetla na definisan način, izbegavajući odsjaj, zalutalo svetlo i prenaglašene tačke koje se povezuju sa mnogim konkurentskim proizvodima.

Porodica od tri 7,3-vatna PAR16 GU10 usmerene sijalice nudi različite opcije temperature boja i lumena. Nudeći 390 lm, 420 lm ili 440 lm (ekvivalentno klasičnim sijalicama od 60 W ili jačima), ove LED sijalice nude ugao zraka od 36° i svetlosni intenzitet od 720 cd, 800 cd odnosno 830 cd pri temperaturama boje od 2.700 K, 3.000 K i 4.000 K. Sijalice imaju radni vek od preko 35.000 sati i nude veću kompatibilnost sa kontrolerima za prigušivanje.

DiamondCut lifestyle

Dodatno, porodica od tri 7-vatna MR16 GU5.3 usmerene sijalice sa uglom zraka od 40° takođe koriste prednosti dijamantom sečene optike. Nudeći 400 lm, 410 lm odnosno 490 lm i svetlosni intezitet od 680 cd, 700 cd i 800 cd, ove LED sijalice takođe nude temperature boja od 2.700 K, 3.000 K i 4.000 K. Sijalice imaju radni vek od preko 30.000 sati i veću kompatibilnost sa kontrolerima za prigušivanje i transformatorima.
Prikladne za naglašenu rasvetu u maloprodaji, ugostiteljstvu i galerijama, sve nove usmerene sijalice koriste najnoviju tehnologiju chip-on-board (COB), u kojoj je LED osnova montirana direktno na pločicu sa strujnim kolima, što poboljšava termalni otpor, lumenski izlaz i efikasnost.

“Optička tehnologija koju koristimo u našim najnovijim LED usmerenim sijalicma poboljšaće atmosferičnu rasvetu u hotelima, muzejima, restoranima i kafićima, gde čak i sitne razlike u kvalitetu zraka i prigušivanja mogu imati značajan učinak na iskustvo posetilaca. Uz efekte protiv odsjaja i prednosti savršenog zraka koje pruža dijamantima sečena optika, Verbatimove PAR 16 LED sijalice postižu uštedu energije do 87% u odnosnu na 60-vatne standardne halogene sijalice, traju 15 puta duže i daju izuzetan odnos cene i performansi,” kaže Jeanine Chrobak, Business Development Manager za LED u regiji EUMEA u kompaniji Verbatim.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *