Enterijeri

Mobilna soba za sastanke koja garantuje mir i tišinu

PleatPod se sastavlja kao harmonika i apsorbuje zvuk pa je u njemu moguće obaviti razgovor bez okolne buke.

Složićemo se da su kancelarije otvorenog tipa, u teoriji, zanimljiv koncept, sve dok se ne dođemo do prakse gde buka ume da bude ozbiljan problem – pogotovo prilikom održavanja sastanaka. Imajući ovo u vidu, Leanne Zilka iz Zilka Studio osmislila je mobilnu konstrukciju PleatPod u formi džinovskog origamija i to od materijala koji apsorbuje zvuk.

PleatPod je rezultat istraživanja u modnoj i tekstilnoj industriji, iz kojeg je nastala struktura koja je negde između arhitekture i odeće.

 

Mobilna soba za sastanke nastaje razvlačenjem panela poput harmonike u cilindričnu strukturu željenog prečnika. Kada nije u upotrebi, soba se može jednostavno spakovati kako bi se dobio dodatni prostor.

Projekat je izveden u saradnji s dizajnerkom tekstila Jenny Underwood, a po narudžbi RMIT Univerziteta, piše Inhabitat.

Sklonite je kad vam ne treba

Panel je konstruisan digitalnom metodom kako bi se dobio optimalni oblik koji sprečava širenje zvuka. I sami paneli su presvučeni materijalom koji apsorbuje zvuk tako da sve zajedno ovo daje jednu sjajnu sobu za sastanke koja se može skloniti kada vam ne treba.

Mobilna soba za sastanke nastaje razvlačenjem panela poput harmonike u cilindričnu strukturu željenog prečnika.

 

„PleatPod je rezultat istraživanja u modnoj i tekstilnoj industriji, iz kojeg je nastala struktura koja je negde između arhitekture i odeće„, navodi se na internet stranici Zilka Studio.

Plisirana soba

PleatPod je konstruisan metodom nabiranja koja se inače koristi u izradi odeće za skupljanje veće količine tekstila oko određenog obima. Pa tako ovu strukturu možemo nazvati i plisirana soba za sastanke.

Foto: Zilka Studio

Kada ste već ovde, pogledajte i ovo:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *