Uređenje i gradnja stanova neobičnih oblika osnova, kao što je slučaj sa stanom na Bulevaru Oslobođenja u Novom Sadu, uvek predstavlja izazov za arhitekte ali i glavobolju za izvođenje.

Pravilo kod spuštanja plafona jeste da uvek naglašavate logične celine pa ćete tako u dnevnom boravku spustiti deo plafona u trperarijskom delu prostorije ili isznad stola za ručavanje. U ovom slučaju kontura spuštenog plafona prati liniju polukružnog zida i dodatno ga ističe kao i liniju kretanja kroz stan.

Zidovi su neutralni, čisto beli ili presvučeni belom tapetom u kombinaciji belo-mat i belo-sjajno. Neutralnost boja se ponavlja i na nameštaju sa tonovima od belog preko sivog do crnog. Sve je podređeno jednostavnošću i isticanju same forme stana bez detalja. Od ovog „recepta“ upotrebe neutralnih boja se odstupa u kuhinji i kupatilu gde se kao dominantna boja uvodi crvena. Ova jarka boja upotrebljena je na frontovima kuhinje i stolicama iz Novoluxa.

Dečija soba je u vedrim bojama. Zid za ukrućenje, koji se prema statičkim proračunima morao naći u samoj sobi, nije mogao da se ukloni. Ipak, arhitekta Sanja Đipanov ga je lukavo iskoristila otvorivši kružne „prozore“ u koje je smestila osvetljenje.

Lukovi na zidu i na plafonu dnevne sobe
Neutralne boje dominiraju većim delom stana
Ulazni hol: Nameštaj sa sjajnim frontovima
Trpezarijski deo dnevne sobe
Crveno-bela kuhinja
Odsustvo detalja u spavaćoj sobi
Crvena boja pored kuhinje dominira i glavnim kupatilom
Vesela dečija soba sa „izbušenim“ zidom za ukrućenje
Dečije kupatilo je po meri malih stanara