Nagrađeni objekat AIM Studija; Foto: Relja Ivanić
Aktuelno

Centar mesne zajednice u Gošićima osvojio nagradu ECOLA

Crnogorski arhitektonski AIM studio je sa svojim projektom uspeo da se izdvoji u konkurenciji od 81. rada koji su ušli u uži izbor u kategoriji Novogradnja.

Zajedno sa lisabonskom arhitektonskom firmom Aires Mateus Architects koja potpisuje projekat za „Meeting Centre in Grândola“, podgorički AIM Studio je sa projektom za Centar mesne zajednice u Gošićima, podelio prvo mesto u kategoriji Najbolji objekat. Preostale dve nagrade otišle su berlinskoj arhitektonskoj firmi Bruno Fioretti Marquez i španskom TEd’A arquitectes u kategoriji Refurbishment/Renovation/Conversion.

Nagrade ECOLA su ove godine dodeljene po deveti put, a ove godine je 111 projekata iz 27 evropskih zemalja ušlo u uži izbor. Ova nagrada se dodeljuje u dve pomenute kategorije, a preduslov za selekcionu proceduru bila je primena maltera na fasadi objekta, koji ujedno i karakteriše predmetnu arhitekturu.

Centar mesne zajednice u Gošićima

 

Preduslov za selekcionu proceduru bila je primena maltera na fasadi objekta.

Crnogorski arhitektonski AIM studio je sa svojim projektom Centra mesne zajednice u Gošićima uspeo da se izdvoji u konkurenciji od 81. rada koji su ušli u uži izbor u kategoriji Novogradnja.

Ceremonija dodele nagrada će se održati u okviru konferencije ECOLA koja je najavljena za period od 26. do 28. septembra 2019. godine u estonskom gradu Talin. Tokom kongresa će kroz niz radionica i predavanja biti sprovedene analize fasadnog maltera kao građevinskog materijala, koji ima veoma praktičnu primenu i svetlu budućnost u svom tehničkom i kreativnom razvoju.

Centar mesne zajednice u Gošićima

Fotografije: Relja Ivanić

Saznajte više o ovom objektu:

Centar mesne zajednice u Gošićima kraj Tivta

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *