Banke i krediti

Zelena zgrada Societe Generale banke

Societe Generale banka registrovala je svoju upravnu zgradu za LEED sertifikat, najprestižniji i najkompleksniji sertifikat u oblasti ekološke gradnje u svetu.

Sertifikat se dodeljuje u kategoriji zgrada u čijoj izgradnji su primenjini visoki ekološki standardi, kao i postojećim zgradama koje se adaptiraju u skladu sa tim standardima, što je slučaj i zgrade Societe Generale banke u Srbiji.

Prilagođavanje zgrada standardima zelene gradnje dugoročno utiče ne samo na poslovne rezultate zahvaljujući uštedama na troškovima, već i na korišćenje prirodnih resursa u smislu korišćenja zemljišta, upotrebe energije i vode, emitovanja CO2 i upravljanja otpadom. Od velikog značaja je i unapređenje radnog okruženja za zaposlene koji u zgradama izgrađenim ili adaptiranim prema LEED-ovim pravilima gradnje aktivnosti obavljaju u prostorijama sa kvalitetnim vazduhom i adekvatnim osvetljenjem, manje izloženi bolestima.

Societe Generale banka je prva strana banka koja je izgradila svoju upravnu zgradu u Srbiji. Ta zgrada je sada prva u regionu i prva zgrada neke finansijske institucije u Evropi registrovana za ovaj prestižni sertifikat, a četvrta u Evropi u kategoriji postojećih zgrada koje se adaptiraju u skladu sa LEED-ovim visokim kriterijumima. Adaptiranjem zgrade u pravcu uštede prirodnih resursa i brige o zaposlenima Societe Generale banka u Srbiji još jednom potvrđuje svoje opredeljenje ka društveno odgovornom poslovanju.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

1 komentar

  1. Ruzdija

    Dzaba to kad su oni skupi!

Ostavite odgovor

Obavezna polja *