Aktuelno, Banke i krediti

Legalizacija na 240 rata

Legalizaciju objekata u Beogradu građani će moći da plate na 240 rata. Obrazlažuzći ovu odluku Oliver Glišić, član gradskog veća, rekao je ova odluka omogućuje vlasnicima bespravno sagrađenih objekata da ih legalizuju i plate propisanu naknadu.

– Ovom Odlukom predviđa se produženje mogućnosti plaćanja naknade na period od 240 meseci na stambeni i poslovni prostor čija površina nije veća od 100 metara kvadratnih – rekao je Glišić.

Gradski parlament usvojio je juče po skraćenom postupku i Rešenje o obrazovanju organizacionog odbora za kandidovanje glavnog grada Srbije za evropsku prestonicu kulture 2020. godine.

Za predsednika Organizacionog odbora imenovan je Aleksandar Peković, zamenik sekretara za kulturu, a za njegovog zamenika Marko Maršićević, odbornik Skupštine grada. Imenovano je i osam članova Odbora. Zadaci Organizacionog odbora su da preuzme sve nadležnosti u sprovođenju postupka kandidature, da angažuje ustanove kulture grada za realizaciju operativnih, programsko-tehničkih poslova u okviru projekta i obavi sve neophodne radnje za realizaciju inicijative da se grad Beograd kandiduje za evropsku prestonicu kulture 2020. godine.

(Danas)

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *