Melanija Tramp zadovoljna napretkom radova; Twitter korisnik @FLOTUS
Aktuelno

Melanija Tramp se ovih dana bavi izgradnjom teniskog paviljona… u klasičnom stilu

Iako mnogi na društvenim mrežama osporavaju ovakve aktivnosti Prve dame u dane pandemije koronavirusa, čini se da nju mnogo ne dotiču ovakvi komentari.

Prva dama Amerike podelila je na Tviteru novosti o napretku radova na izgradnji novog paviljona za tenis od oko 100 metara kvadratnih koji se gradi na južnom travnjaku Bele kuće. Paviljon se gradi sa ciljem da se stvori novi prostor za rekreaciju porodice predsednika Trampa.

Paviljon je inspirisan klasičnom arhitekturom, što je u skladu s nedavnom Trampovom odlukom „da sve savezne građevine učine ponovo lepim“.

U svom postu Melanija Tramp napisala je: “Uzbuđena sam što delim novosti o napretku teniskog paviljona u Beloj kući. Hvala talentovanom timu na njihovom napornom radu i zalaganju.“

Sa druge strane predsednik Tramp je dodato na svom nalogu: „Nadam se da će ovaj privatni prostor funkcionisati kao mesto okupljanja i provođenja zajedničkog slobodnog vremena Prve porodice“.

Klasično prema odluci predsednika

Prema projektu iz 2019. godine, novi paviljon će biti izgrađen na mestu gde se trenutno nalaze toaleti i skladišni prostor, i novim objektom će se stvoriti veza između teniskih terena i Children’s Garden. Taj objekat je 1969. osmislila Lady Bird Džonson, supruga 36. predsednika Sjedinjenih Američkih Država Lindona B. Džonsona. Novi paviljon će se takođe nalaziti u blizini Kitchen Garden, čiju izgradnju je otpočela Mišel Obama 2009. godine.

Dizajn paviljona je inspirisan klasičnom arhitekturom, što je bilo i za  očekivati nakon nedavne Trampove odluke „da sve savezne građevine učine ponovo lepim“.

Foto: National Capital Planning Commission

Arkade i četiri dorska stuba

Paviljon pravougaone forme će imati ukupnu visinu od 5,5 metara, a sam vrh će krasiti bakarni krov. Objektom će dominirati centralna arkada sa četiri dorska stuba. Arkada će biti proširena između dva blago izbočena krila koja će imati staklena vrata. Sa sve četiri strane objekat će krasiti krovni venac, piše Archinect.

Iako tim arhitekata koji je radio na projektu nije poznat za javnost, rečeno je da je glavna inspiracija za dizajn paviljona bio simbolični prikaz Bele kuće, koji je veoma prepoznatljiv kako za američku javnost, tako i za ostatak sveta.

Foto: National Capital Planning Commission

Paviljon predstavlja prvu od dve planirane strukture za izgradnju na ovom delu poseda Bele kuće. Drugi objekat će biti zgrada za održavanje, koju će koristiti Nacionalna služba parkova, koja upravlja i radovima u Beloj kući.

Vremenski rok za izgradnju objekata nije poznat, ali se pretpostavlja da će radovi na teniskog paviljona biti završeni u oktobru.

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *