Arhitektura

Od Lega za Lego: Sastavite igraonicu koja niče u Danskoj

Ovo je još jedan sjajan poklon za arhitekte… i sve one koji se tako osećaju.

Lego je lansirao novi set igračaka u svojoj poznatoj seriji Architecture, a ovog puta tema se tiče baš njih direktno. Naime, sa 774 kockica možete sastaviti Lego House koji se trenutno gradi u Danskoj po projektu renomiranog arhitektonskog biroa BIG, piše theBrickFan.

Lego House trenutno se gradi u Danskoj i biće otvoren 28. septembra ove godine.

 

Igrački set, za čije sastavljanje je potrebno 197 koraka, prodavaće se ekskluzivno u Lego Houseu koji treba da se otvori 28. septembra ove godine. Srećnici, zapravo 600 nasumično izvučenih zagriženih fanova, imaće šansu da kupe ovaj set šest dana ranije na specijalnom događaju koji prethodi zvaničnom otvaranju.

I sam Bjarke Ingles iz BIG-a projektovao je Lego House, od čak 12.000 kvadrata, tako da izgleda kao da je sastavljen od kockica. Zapravo, od 21. kockice koje su, naravno, drastično veće od onih kojima se deca, a često i odrasli, igraju. Više o ovoj igraonici pročitajte ovde.

Lego u Beogradu

Jedan od najpoznatijih svetskih proizvođača igračaka, 14. septembra otvara svoju prvu specijalizovanu prodavnicu u Srbiji. Lego prodavnica nalaziće se u Beogradu, u okviru šoping centra u Rajićevoj ulici i prostiraće se na 140 kvadrata.

Lego je od svog osnivanja 1932. godine proizveo više od 700 milijardi kockica, čak 94 kockice za svakog čoveka na planeti, a od godišnje prodaje Lego kockica Zemlja bi se mogla opasati čak pet puta.

Foto: Lego

Kada ste već ovde, pogledajte i ovo:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *