Arhitektura, Izdvojeno

Kako to izgleda kada se jedan od najvećih svetskih biroa poigra Lego kockicama

Na čak 12.000 kvadratnih metara otvara se igraonica Lego House koju je projektovao slavni danski biro BIG.

Renomirani arhitektonski biro BIG uradio je projekat igraonice u danskom gradu Bilund čije je veliko otvaranje najavljeno za 28. septembar ove godine. Naravno, osnovni materijal koji će se koristiti u unutrašnjem uređenju jesu Lego kockice a u ovom neverovatnom enterijeru moći će da uživa 250.000 posetilaca godišnje svih uzrasta.

LEGO House će omogućiti da se kod dece ali i odraslih posetilaca stimuliše kreativnost i učenje

– rekao je Jesper Vilstrup, generalni manadžer.

„Ovo će biti neverovatno mesto u kojem će Lego fanovi, njihove porodice i prijatelji moći da dožive ili se ponovo prisete razigranog iskustva u Lego univerzumu. Sve aktivnosti u ovoj igraonici zasnovane su na našoj filozofiji da se kroz kreativnu igru promoviše inovacija.“ – rekli su iz uprave Lego House.

Izgradnja Lego Housea u toku

Izgled objekata inspirisan je legendarnim plastičnim kockicana. Zapravo, on je konstruisan od 21 kockice koje su poslagane jedna na drugu, piše ArchDaily.

Objekat je konstuisan od 21 kocke koje će se naknadno obložiti keramičkih pločicama kako bi se stvorio utisak da je on napravljen od Lego kockica.

 

Korišćenjem keramičkih pločica na fasadi, stvoriće se iluzija da su korišćene prave Lego kockice za podizanje objekta.

Posetioci koji plate ulaznicu, moći će da uživaju u svim aktivnostima koje nudi Lego House. Međutim, trg Lego površine 2.000 kvadratnih metara, biće otvoren za javnost a posetioci će moći da se zabave u Lego restoranima i prodavnicama.

Prostor u koji se ulazi s ulaznicom organizovan je po zonama koje su definisane bojama. Svaka od četiri zone predstavlja drugi aspekt u učenju dece. U crvenoj zoni stimuliše se kreativnost, u plavoj kongitivne sposobnosti, dok zelena zona podstiče socijalni aspekt, a žuta emotivni.

Izgradnja objekta počela je 2014. godine i kako se njegovo otvaranje sa nestrpljenjem očekuje kod velikog broja Lego fanova, iz kompanije LEGO preporučuju da se karte nabave unapred. Prodaja karata će početi u junu.

Foto: Lego

Srodni članci na portalu Gradnja.rs:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *