Nameštaj i oprema

Kombinovanje žuto-zelene nijanse u enterijeru

Žuto-zelena nijansa je sudeći prema ponudi velikih proizvođača tkanina i tapeta postao apsolutni hit prilikom uređenja enterijera.

Ova neodređena boja se najsigurnije kombinuje s neutralnim nijansama krem i bele. Ipak vrlo zanimljivi su primeri koje je ponudio proizvođač tkanina i tapeta Harlequin koji ovu boju spaja sa ciklama, ljubičastom i plavom bojom.

zelena-boja

Savetuje se da žuto-zelenu nijansu u enterijeru ponovite na više elemenata: tapeti, materijalu za tapaciranje ili jastucima.

Ukoliko tapeta ima ornamente ili geometrijske motive, materijal za tapaciranje birajte u jednoj boji ili na prugice. Na taj način, iako je zastupljeno dosta nijansi i boja, vaš prostor će izgledati skladno. Bitno je da se iste nijanse ponavljaju na oba materijala.

zelena-tapeta

Žuta boja je boja sunca, svetlosti i optimizma dok zelena deluje umirujuće. Boja u kombinaciji ove dve nijanse na zidovima učiniće prostor vedrim i opuštajućim.

zelena-u-enterijeru

Plava i žuto-zelena nijansa na materijalu za tapaciranje daće mladalački izgled ovim klasičnim foteljicama. Naravno, ne zaboravite da od materijala za draperije napravite jastučiće.

zuta-i-zelena-u-enterijeru

zuta-i-zelena-u-enterijeru-retro

zuto-zelena

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *