Nameštaj i oprema

Kuc, kuc… Ko je? Uređaj koji svaku površinu čini pametnom

Knocki je uređaj koji izvršava zadate komande kada kucnete po površini s kojom je povezan.

Mali uređaj nazvan Knocki može svaku površinu za koju je prikačen da učini pametnom. Jednostavnim tapkanjem vrhovima prstiju ili kucanjem o određenu površinu stola ili nekog drugog komada nameštaja, Knocki se aktivira i prenosi signal koji izvršava određene aktivnosti poput paljenja svetla, puštanja muzike, slanja obaveštenja da je neko pred vratima i slično.

Knocki 01

Početna ideja dvojca Jake Boshernitzana i Ohad Nezera javila se kada su videli decu koja su slagala kocke na koje bi se popeli kako bi pritisnuli prekidač za svetlo. Želeli su da osmisle uređaj koji bi ovu radnju, kao i mnoge druge, učinio lakšim, piše Contemporist.

Knocki 02

Knocki upravlja radnjama kao što su paljenje alarma, uključivanje svetla, puštanje muzike… On, zapravo, može da izvrši bilo koju aktivnost koja koja može da se isprogramira. Može se zakačiti na ravnu površinu bilo kog komada nameštaja, kao i na vrata ili zid.

Knocki 03

Ovaj mali uređaj obavljaće svoju funkciju sve dok postoji WiFi konekcija. Preko aplikacije, možete da ga povežete sa raznim uređajima u kući ili kancelariji.

Knocki 04

Jedan uređaj može slati više komandi različitim aparatima. Postoji mogućnost da jedan Knocki uređaj memoriše više naredbi koje će se razlikovati po broju kuckanja o površinu. Na primer, sa dva kucanja može se upaliti televizor a sa tri vaše dete vas može obavestiti da je stiglo kući, a vi ćete dobiti poruku na telefonu gde god da se nalazite.

Knocki 05

U sledećem snimku pogledajte šta sve još Knocki može:

Pogledajte i ovu sijalicu koja je ujedno i zvučnik:

Sony predstavio LED sijalicu s Bluetooth zvučnikom

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *