Aktuelno

Učestvujte u projektu obnove fasade Galerije Matice srpske

Učestvujte u projektu kojim će vrhunska umetnička ostvarenja iz kolekcije Galerije Matice srpske biti uokvirena savremeno uređenom fasadom.

Tokom dužeg perioda, Galerija Matice srpske doživela je velike promene čime je preobražena u mesto dostojno visokih umetničkih vrednosti svoje kolekcije. Uspešno je saniran suteren, uvećani su kapaciteti prostora za konzervatorske ateljee i radionice, prošireni su depoi i unapređeni su uslovi čuvanja umetničkih dela. Ugrađen je lift i tako ostvaren projekat zamišljen još tokom adaptacije zgrade za muzejski prostor 1956. godine. Sada je centar pažnje usmeren ka obnovi fasade.

Budite mali deo velikog projekta koji će istovremeno ulepšati i Novi Sad i potvrditi ga kao istinsku prestonicu srpske i evropske kulture.

Pokrenuta je akcija za prikupljanje sredstava za obnovu fasade Galerije Matice srpske u kojoj možete svi učestvovati. Pridružite se i budite mali deo velikog projekta koji će istovremeno ulepšati i Novi Sad i potvrditi ga kao istinsku prestonicu srpske i evropske kulture. Neka zasija i zablista na ponos svih nas, koji nasleđe Galerije Matice srpske smatramo svojim.

Ukoliko želite da date svoj doprinos realizaciji obnove fasade, račun projekta Obnova fasade Galerije Matice srpske je 840-158668-06.

Kontakt osoba: Mr Lolita Pejović, stručni saradnik; +381 21 4899 026; [email protected]

Prijatelji projekta rekonstrukcije fasade

Dr Svetlana Grozdić, stomatolog, Novi Sad (2015)

Centar stranih jezika Lingua, Ivana Macedonić Eremić, Novi Sad (2015)

Ceramix Project, Đorđe Živanov, Novi Sad (2015)

Foto: Mister No

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *