Učesnici konferencije tokom posete gradilištu: Foto: FTN Novi Sad
Studentsko ćoše

Sa fakulteta na gradilište: Preko 300 učesnika na studentskoj konferenciji CoNStruction23

Pored više zanimljivih predavanja i panel diskusije u koju su i sami studenti mogli da se uključe, organizovana je i poseta gradilištu, kao i stručni kviz.

Osmo po redu izdanje međunarodne konferencije studenata građevinarstva, geodezije i arhitekture – CoNStruction23, održano je u periodu od 9. do 13. novembra ove godine na više lokacija u najvećem vojvođanskom gradu.

Da podsetimo, ovaj projekat pokrenut je 2016. godine od strane Studentske unije Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, sa ciljem stručnog usavršavanja i upoznavanja studenata sa aktuelnim projektima i trendovima iz oblasti građevinarstva, arhitekture i geodezije.

Ove godine na konferenciji je učestvovalo preko 300 učesnika, uključujući studente sa novosadskog FTN-a, kao i one iz drugih gradova Srbije, a prijavljen je i rekordan broj učesnika sa fakulteta iz okolnih zemalja, kao što su BiH, Hrvatska, Crna Gora, Slovenija, Bugarska, Severna Makedonija i Rumunija.

Pročitajte još na Gradnja.rs:

Detalj sa svečanog otvaranja u Master centru; Foto: FTN Novi Sad

Predavanja uspešnih inženjera

Svečano otvaranje održano je 10. novembra u Master centru Novosadskog sajma, nakon čega su učesnici imali priliku da poslušaju predavanja uspešnih inženjera građevinarstva, arhitekture i geodezije, te samim tim da nauče nešto više, kako o aktuelnim projektima pojedinih kompanija, tako i o najnovijim trendovima iz ovih oblasti.

Takođe, održana je i panel diskusija na temu “Istraživanje mogućnosti razvoja karijere mladih inženjera” u čiji tok su i sami studenti mogli da se uključe.

Direktor razvoja portala Gradnja Dragan Marković (prvi zdesna) tokom panel diskusije; Foto: FTN Novi Sad

Završni dan konferencije CoNStruction23 u fokusu je imao predavače koji su radili na objektima od javnog interesa.

Drugog dana konferencije, uz nastavak predavanja, organizovana je i poseta gradilištu, kao i stručni kviz, koji je predstavljao kombinacija druženja i provere znanja.

Završni dan konferencije CoNStruction23 u fokusu je imao predavače koji su radili na objektima od javnog interesa, a govorilo se o projektima poput univerzitetske Dečije klinike Tiršova 2 i nove zgrade Radio televizije Vojvodine.

Medijski pokrovitelj CoNStruction23 bio je portal Gradnja.

Izabrali smo za vas...

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *