Jpeg
Aktuelno

Kreator Tesla automobila razvija solarne krovove

Nakon preuzimanja kompanije SolarCity, Elon Musk najavljuje nove krovove koji će kompletno biti napravljeni od solarnih panela.

Iako solarni paneli više nisu retka pojava pogotovo u razvijenijim krajevima, osnivač kompanije Tesla, koji se obogatio sa istoimenim automobilom, najavio je proizvodnju krovova koji će se u celosti praviti od fotovoltričnih ćelija. Ovakav krov će se povezati sa Tesla Powerball baterijom koja će omogućiti korišćenje solarne energije i tokom noći, piše Engadget.

Ovaj krov će se povezati sa Tesla baterijom koja će omogućiti korišćenje solarne energije i tokom noći.

 

Novi proizvod cilja na korisnike koji već imaju dotrajale solarne panele instalirane na njihovim starim krovovima. Umesto da ulažu novac u popravljanje starog sistema i krova, SolarCity će im omogućiti kompletnu zamenu krova koji se ceo sastoji od solarnih ćelija. Iako nema puno informacija o novom sistemu, zna se jedino da će on biti značajno efikasniji od dosadašnjih rešenja.

Povezano: Prvi Tesla grad podiže se u Australiji

Ova najava je u direktnoj vezi sa nedavnim preuzimanjem kompanije SolarCity od strane kompanije Tesle. Pre dve nedelje, Elon Musk je objavio da ovo spajanje vredno 2,6 milijardi dolara ima za cilj ne samo prodaju solarnih panela i električnih automobila već nuđenje tržištu kompletnog energetskog rešenja za buduće generacije.

Inače, Elon Musk stoji iza ambicioznog plana pravljenja Hyperloopa, transportnog sistema koji će ići preko 1000 km/h!

Foto: Asia Chang, Unsplash

Za 20 minuta od Pešte do Beča: Hyperloop povezuje centralnu Evropu

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *