Aktuelno

Kreće izdavanje građevinskih dozvola za 28 dana

Svi gradovi i opštine u Srbiji od 1. marta 2015. moraće da izdaju dozvole najviše za 28 dana, kako to predviđa novi Zakon o planiranju i izgradnji.

Lokalnim samoupravama istekao je rok koji im je Ministarstvo građevinarstva dalo za uvođenje objedinjene procedure izdavanja građevinskih dozvola i moraće, u skladu sa novim Zakonom o planiranju i izgradnji, da izdaju dozvole za 28 dana, piše Tanjug.

Taj zakon je donet u decembru, kada je i stupio na snagu, a svih 28 podzakonskih akata koji su neophodni za njegovu punu primenu usvojeni su, kao što je bilo i predviđeno, do 18. februara. Ministarstvo je, ipak, dalo rok svim lokalnim samoupravama u Srbiji da se pripreme i do 1. marta uvedu objedinjenu proceduru izdavanja dozvola.

Procedura podrazumeva jednošalterski sistem i to da privrednici i građani ne moraju više da idu od šaltera do šaltera kako bi prikupljali raznu dokumentaciju, već će to za njih raditi državna uprava po službenoj dužnosti.

Građani i investitori će se od sada na šalterima pojavljivati svega nekoliko puta – da dobiju podatke, podnesu dokumentaciju i traže lokacijske uslove i na kraju da dobiju dozvolu.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *