Aktuelno

Kuća fudbala do kraja 2010. godine

Oko 130 radnika svakodnevno već devet meseci u Staroj Pazovi intenzivno radi na gradnji Sportskog centra Fudbalskog saveza Srbije.

Zahvaljujući sredstvima koje je obezbedila FIFA, UEFA, Ministrastvo za sport i omladinu Vlade Srbije i FS Srbije na izlazu iz Stare Pazove na svega kilometar udaljenosti od uključenja na auto-put Novi Sad-Beograd gotovo svakodnevno se može primetiti da gradnja napreduje, navodi opština Stara Pazova na svom sajtu.

Slobodan Pejović, direktor Sportskog centra u izgradnji kaže da nema zastoja u radovima, jedino kada su, zaista, loši vremenski uslovi:

– Radovi na izgradnji Sportskog centra, ili kako je u narodu popularno nazvan Kuća fudbala su u punom jeku i odvijaju se u tri faze. Prva faza je izgradnja sportskih terena i ona se polako privodi kraju. Rade se četiri terena i jedan sa veštačkom travom.

– U narednih 15 dana postavićemo prirodnu travu, a na dobrom smo putu da ugovorimo i postavljanje veštačke trave. Postavljeni su reflektori, uradićemo osvetljenje, zalivni sistem koji će biti automatski, takođe je postavljen i ja očekujem da će za najduže mesec dana ova prva faza biti okončana – kaže Pejović.

Uporedo sa radovima na prvoj fazi, odvija se i druga gde Slobodan Pejović takođe ističe da se odvijaju predviđenom dinamikom:

– U drugoj fazi odvijaju se grubi građevinski radovi. Gradi se poslovna zgrada površine 10.500 kvadratnih metara koja obuhvata hotel, restoran sa kuhinjom, jedan ofis blok sa kancelarijama, sportski blok koji obuhvata svlačionice, teretanu, velnes centar i medicinski blok.

– Takođe u sklopu ovoga gradi se i sportska hala 1.600 kubika u kojoj će moći da se igraju odbojkaške, rukometne, košarkaške i utakmice malog fudbala. Ova druga faza bi trebalo do 20 jula da se završi, a to znači da se zgrada stavi pod krovom, naravno sve zavisi od vremenskih uslova, jer smo zimus imali 45 dana kada nismo radili, ali mogu reći da smo sve to nadoknadili.

Treća poslednja faza obuhvatila bi fine radove unutar zgrade i ja verujem da bi Sportski centar mogao da se završi do kraja godine po sistemu ključ u ruke. Radi se u pozitivnoj atmosferi i mogu reći da je reč o timskom radu, što ističu i čelnici FS Srbije koji često obilaze gradilište, a dinamikom su zadovoljni i Nadzorni organi CIP i Ministrastvo za sport i omladinu.

(eKapija)

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *