Doživite Norvešku kao ptica!
Aktuelno

Kućica za ptice… koja je zapravo za ljude

Konačno je napravljena kuća za prave ljubitelje prirode. Birdox nudi iskustvo doživljaja prirodnih lepota poput ptice.

Među fjordovima i visokim planinskim vrhovima Norveške kreirana je jedinstvena atmosfera boravka u divljini… Naime, dizajnerski studio Livit projektovao je objekat zvani Birdbox i zahvaljujući njemu kreirao jedinstvenu atmosferu u kojoj posetioci mogu uživati u miru i slobodi. Minimalistički dizajn i male dimenzije objekta doprinele su prisnijoj vezi posetilaca i prirode, kako u fizičkom tako i u smislu sticanja jedinstvenog iskustva.

Na raspolaganju su mini i midi modeli kućica, a na zadatu lokaciju se isporučuju vazdušnim putem.

Birdbox, i pored svojih malih dimenzija, nudi prijatan i udoban boravak i prelepe poglede na okolnu divljinu iz njegove unutrašnjosti. Otvori, zapravo, izgledaju kao na da su na kućici za ptice.

Odabrana paleta boja i materijala odgovara prirodnom okruženju te se objekat vizuelno skladno uklapa u planinsko okruženje.

Isporuka helikopterom

Na raspolaganju su mini i midi modeli kućica, a kućica se može postaviti na bilo kojoj poziciji… ali za sada samo u Norveškoj.

„Mi u Livitu smo želeli da stvorimo proizvod koji bi mogao da omogući jedinstvena iskustva, a sa minimalnim uticajem na okruženje. Birdbox može biti dopremljen na određeno mesto helikopterom, gde će se montirati na svoju bazu i to uz minimalan uticaj na prirodu.“, istakao je dizajner Torstein Aa, iz studija Livit.

Bukirajte smeštaj

Generalni direktor Livita, Asbjorn Reksten, objasnio je da je njihov cilj bio kreiranje objekata koje će biti instalirani širom zemlje, kako bi stvorili ponudu upoznavanja sa Norveškom na najbolji način.

Za sada je moguće rezervisati boravak u Birdbox objektima u oblastima Langeland i Fauske, piše Designboom.

Kad ste već ovde…

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *