Događaj će se održati u Velikoj sali Privredne komore Srbije; Foto: OROOK
Dešavanja

OROOK izveštaj: O aktuelnim izazovima u građevinskoj industriji 29. juna u Privrednoj komori Srbije

U panel diskusiji čućete kompanije koje su prepoznale veliki potencijal u dualnoj tranziciji i koje uspešno primenjuju nova rešenja na projektima svih veličina.

Događaj „Digitalna, inovativna i održiva rešenja u građevinskoj industriji“ u organizaciji kompanije OROOK i Privredne komore Srbije, održaće se u sredu, 29. juna, sa početkom u 13 časova u Velikoj sali Privredne komore Srbije, na adresi Resavska 13–15, Beograd.

OROOK je specijalizovana platforma za povezivanje poslodavaca i stručnjaka koji rade u oblasti građevinarstva. U sklopu svojih poslovnih aktivnosti OROOK tim drugu godinu zaredom priprema i objavljuje Izveštaj koji pokriva aktuelne teme, relevantne za graevinsku industriju.

Izabrali smo za vas…

OROOK Izveštaj pokriva aktuelne teme koje su relevantne za industriju; Foto: Pixabay

BIM, digitalizacija i održivost

Ovogodišnji izveštaj pod nazivom „OROOK Izveštaj 2.0: Digitalna, inovativna i održiva rešenja u građevinskoj industriji“ bavi se aktuelnim izazovima koje u građevinskoj industriji postavlja proces dualne tranzicije, odnosno zelene i digitalne transformacije.

„Naš Izveštaj o industriji prvi je sveobuhvatni uporedni pregled dostupan na našem tržištu, a koji donosi transparentnost o ključnim pitanjima u građevinarstvu“ – navode iz uspešne domaće StartUp kompanije.

Pored predstavljanja Izveštaja, događaj će biti odlična prilika da u panel diskusiji čujete kompanije koje su prepoznale veliki potencijal u ovoj dualnoj tranziciji i koje uspešno primenjuju ova rešenja na investicionim projektima svih veličina.

Diskutovaće se na tri aktuelne teme naše industrije:

Jedna od tema panela nosi naziv „BIM kao izazov i rešenje“; Foto; Evgeniy Surzhan (Unsplash)

Pokušali da damo doprinos dogradnji kapaciteta za održivije projekte u našoj industriji.

„Održivost je kao tema aktuelnija nego ikad, i u našoj zemlji i vani. FIDIC definiše da se kroz koncept održivog razvoja izražava ambicija da se postupa odgovorno, fer, efektivno, efikasno, pažljivo i uz razmatranje posledica na duži vremenski rok. Kapacitet za takav pristup nam svima nedostaje, kako pojedinačno, tako i organizaciono i institucionalno. Stoga smo kroz odabir i ove teme za Izveštaj pokušali da damo doprinos dogradnji kapaciteta za održivije projekte u našoj industriji“ – izjavio je Miljan Mikić, osnivač OROOK platforme, koji će ujedno biti i moderator događaja.

Na događaj se možete prijaviti putem ovog linka.

Izabrali smo za vas…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *