Vrati paletu spasi planetu
Promo

Vrati paletu, spasi planetu – Evo kako građevinska industrija može biti održivija

Tema očuvanja prirodne sredine je dugo prisutna, ali nedovoljno približena pojedincu. Danas, sa rastućom svešću o klimatskim promenama, očuvanje prirodne sredine sve više dobija na značaju.

Principi održivosti su jasno definisani i oslanjaju se na tri glavna segmenta: ekonomiju, društvo i zaštitu životne sredine. Održivost podrazumeva racionalno korišćenje prirodnih resursa na nivou celog društva, paralelno sa održivim razvojem i ekonomskim rastom.

Ograničenost prirodnih resursa neminovno nas podstiče da kao društvo osmislimo i primenimo principe održivog razvoja.

Kompanija Xella Srbija održivost smatra neizostavnim delom svoje korporativne strategije i načinom na koji vidi budućnost. U skladu sa održivim razvojem, proizvodi kompanije Xella su energetski efikasni i prirodni materijali. Sa svojim brendovima Ytong, Silka i Multipor, kompanija neguje održivost proizvoda tokom čitavog životnog ciklusa, počev od sirovina, proizvodnih procesa, do energetske efikasnosti, koja odlikuje objekte građene Xella materijalima.

Pozivaju se kompanije da nakon upotrebljenih Xella materijala, vrate palete i na taj način učestvuju u stvaranju održive budućnosti.

Nudeći inovativna, sistemska i održiva rešenja za izgradnju i izolaciju, kompanija Xella doprinosi energetskoj efikasnosti objekata i racionalnoj upotrebi energije. Kontinuiranim pomeranjem granica kompanija Xella podstiče građevinski sektor na upotrebu održivih rešenja za gradnju, u susret održivoj budućnosti.

Čineći najnoviji iskorak, kompanija Xella je kreirala koncept pod nazivom „VRATI PALETU, SPASI PLANETU“.

Kompanija Xella pokrenula je jedinstvenu kampanju

Da li ste već pročitali na Gradnji?

Proizvodi kompanije Xella su Ytong i Silka blokovi namenjeni gradnji, kao i Multipor termoizolacione ploče, namenjene izolaciji objekata. Zbog svoje prirode, svi navedeni proizvodi se pakuju i dopremaju na drvenim paletama. Kako je očuvanje drveća od izuzetne važnosti za planetu, iz kompanije ističu da će ubuduće njihove palete biti napravljene tako da se mogu iznova koristiti.

Kompanija Xella poziva građevinski sektor, posebno velike investitore i distributere, da nakon upotrebljenih Xella materijala, vrate palete i na taj način učestvuju u stvaranju održive budućnosti.

Samo na nivou društva možemo kreirati održivu budućnost.

„Kompanija Xella je na tržištu prisutna sa svojim jedinstvenim sistemom za održivu gradnju. Nastojali smo da dodatno doprinesemo održivom razvoju i upravo zato je nastao koncept VRATI PALETU, SPASI PLANETU. Koncept je najpre namenjen velikim investitorima, gradilištima i distributerima, za koje smo osmislili adekvatne podsticaje“ – naveo je Stevan Djukić, Country Sales Manager kompanije Xella Srbija.

Uporedo sa konceptom VRATI PALETU, SPASI PLANETU, želim da istaknem da je i folija u koju su upakovani naši proizvodi u potpunosti biorazgradiva, te je ovim korakom kompletno pakovanje naših proizvoda postalo u potpunosti održivo. U narednim fazama cilj nam je da proširimo koncept i dopremo do svakog pojedinca koji koristi naše materijale u gradnji, nadogradnji ili renoviranju. Samo na nivou društva možemo kreirati održivu budućnost, na koju ukazuje kompanija Xella, jer brinemo o budućim generacijama! – naveo je Djukić.

Najbolja ESG kompanija

Xella Srbija je deo međunarodne nemačke kompanije Xella Group, koja posluje u Srbiji više od 15 godina. Sa 92 pogona u 20 zemalja i organizovanom prodajom u više od 25 zemalja, Xella je jedan od svetskih lidera u građevinskoj industriji.

Xella proizvodi su napravljeni od prirodnih sirovina i stoga su održivi u svojoj primeni. Kao rezultat toga, daju važan doprinos izgradnji visokokvalitetnih i energetski efikasnih objekata, a time i zaštiti životne sredine i resursa.

U 2020. renomirana agencija za ocenjivanje održivosti Sustainalytics ocenila je Xella Group kao najbolje u industriji po pitanju ESG (ekološki, društveno i upravljački). Kupci kompanije Xella se mogu osloniti na snažne brendove, inovativne i održive proizvode, kao i na izvanredne usluge.

Preporuka urednika:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *