Promo

Kompaniji Marera Construction poverena prva faza rekonstrukcije BRANKOV Business centra

Kompanija sa dokazanom ekspertizom u oblasti rekonstrukcije objekata i obnovi starih zdanja pokriva sve faze u pripremi izgradnje, kao i izgradnji objekata.

Građevinska kompanija Marera Construction, koja ima najveće iskustvo na tržištu u oblasti rekonstrukcije, angažovana je za izvođenje građevinskih radova na sanaciji i rekonstrukciji postojeće konstrukcije čuvene zgrade Beobanke na Zelenom vencu, na uglu ulica Brankove i Carice Milice.

Nova, moderna poslovna zgrada, koja će se zvati BRANKOV Business Center, prostiraće se na ukupnoj površini od 10.500 kvadratnih metara, od kojih je 8.300 m² namenjeno izdavanju.

Zgrada će posedovati ukupno 13 spratova, a nakon rekonstrukcije, karakterisaće je impozantan ulazni hol, primena održivih materijala u skladu sa globalnim trendovima, i zelena krovna terasa koja će se nalaziti na šestom spratu sa prelepim panoramskim pogledom na prestonicu.

U portfoliju i Kalemegdan biznis centar, Beograđanka, BIGZ…

Marera Construction ima dokazanu ekspertizu u oblasti rekonstrukcije objekata i obnovi starih zdanja u centru Beograda koja su od posebne važnosti i značaja, a u saradnji sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture.

U svom portfoliju ima skoro 80 hiljada kvadratnih metara uspešno rekonstruisanih komercijalnih objekata, među kojima su bivša „Beko“ fabrika na Donjem Dorćolu koja je danas moderni poslovni prostor „Kalemegdan biznis centar“, čuvena „Beograđanka“, kao i zgrada BIGZ-a, gde su radovi u završnoj fazi.

Radovi na izgradnji se izvode po najvišim ekološkim, tehničkim i građevinskim standardima.

Nekadašnja zgrada Beobanke izgrađena je 1960. godine kao poslovni objekat Energoprojekta, po projektu arhitekte Milice Šterić.

Objekat je građen u vreme kada su zahtevni poslovnog prostora, iako moderni za tadašnje pojmove, bili značajno drugačiji nego danas, te je u toku rekonstrukcije poseban akcenat stavljen na održivost projekta, a radovi na izgradnji se izvode po najvišim ekološkim, tehničkim i građevinskim standardima, kako bi zakupcima bio ponuđen moderan poslovni prostor i sigurna podrška njihovom biznisu.

U toku rekonstrukcije bivše zgrade Beobanke poseban akcenat stavljen je na održivost projekta

Proaktivan pristup radovima

„Uzevši u obzir godinu izgradnje zgrade, njene osobenosti i inicijalnu ideju, postoji niz izazova i specifičnosti objekta koji su tipični za ovakve vrste građevina. Veoma je zahtevno i nagrađujuće kada se radi na ovakvim projektima jer oni podrazumevaju proaktivan pristup radovima i primenu najboljih poslovnih praksi, inženjerskih logika i veština“, ističe Nemanja Ilić, direktor Marera Constructiona.

Ilić dodaje da je svaki od dosadašnjih projekata rekonstrukcije bio zahtevan i izazovan na svoj način, međutim, ono što im je zajedničko je da su pri pristupanju radovima bili godinama, ili čak i decenijama zanemarivani, i usled toga u jako lošem stanju. „Dodatna otežavajuća okolnost je to što su locirani i užem gradskom jezgru, a radovi su izvođeni u jako kratkim rokovima“, kaže Ilić.

Marera Construction isporučuje i izvodi projekte u komercijalnom, industrijskom i
infrastrukturnom segmentu.

Marera Construction isporučuje i izvodi projekte u komercijalnom, industrijskom i infrastrukturnom segmentu. Investitorima nudi širok spektar usluga u upravljanju građevinskim projektima sa jedne strane i strukturalnom inženjeringu kroz sopstvene pogone, sa druge strane.

Pokriva sve faze u pripremi izgradnje, kao i izgradnji objekata – od planiranja i projektovanja, pribavljanja dozvola, uslova imaoca javnih ovlašćenja i nabavke, do nadzora, opremanja enterijera radnih prostora i predaje objekta.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

2 komentara

  1. Miloš

    Predlažem nadležnima da se komercijalni prostor gdje je trenutno MekDonalds i kiosci ukloni/otkupi, a plato vrati na originalni dizajn Olge Divac, sa maksimalnim ozeljenjavanjem sa širokim žardinjerama sa obilnom vegetacijom i sa klupama. Takođe ozeleniti i krov objekta gdje piše DM da Zeleni Venac doraste svom imenu.

    Da bude preko potrebna oaza i mesto za pauzu zaposlenima u zgradi koja se renovira a i čitavom okolnom biznis bloku. Lepo je krenulo sa osvežavanjem unikatnih fasada a i sada sa renoviranjem zgrade. Dakle neko brine o tome i svaka čast. Zeleni Venac je praktično dobrodošlica u stari grad. Ovakvo nešto bi bilo još bolje.

  2. Borislav Plamenac

    Potpuno se slažem, bravo za predlog vizije budućnosti predmetnog prostora

Ostavite odgovor

Obavezna polja *