Najjeftiniji način da sagradite sebi krov nad glavom jeste montražna kuća. Pogledajte nove modele predstavljene na Sajmu građevinarstva 2014.

Da su montažne kuće veoma popularne kod nas u poslednje vreme govori i podatak da su se na ovogodišnjem Sajmu građevinarstva predstavili četiri proizvođača s veoma popularnim cenama.

Cena predstavljenih montažnih kuća kreće se od 180 do 350 evra po metru kvadratnom u zavisnosti od nivoa opreme i proizvođača.

Na Sajmu su se predstavile sledeće firme:

Steco centar

montazna-kuca-cena

Montažna kuća firme Steco Centar površine je 63 kvadrata i košta 6.000 evra bez temelja, temeljne ploče i instalacija. Postoji i verzija kuće od 60 kvadrata za 16.000 evra kompletno završena.

Bor Promet Ivanjica

montazna-kuca-izgled

Cena montažnih kuća firme Bor Promet Ivanjica  kreće se u rasponu od 190 u sivoj fazi (krov, oluk, opšivka, stolarija, bez kupatila, izolacije i krečenja) do 350 evra po sistemu ključ u ruke.

Domtera

montzna-kuca-sajam

Firma Domtera, takođe iz Ivanjice, nudi montažne kuće u sivoj fazi po ceni od 180 evra po kvadratu bez zanatskih radova (instalacija, temelji, podovi). Ipak, u tu cenu dobija se fasada i krečenje. Za 350 evra po kvadranom metru možete dobiti kuću po sistemu ključ u ruke. Domtera pravi tipske kuće ili po projektu kupca. Rok za isporuku kuće je 30-45 dana. Domtera ispunjava uslove i standarde za gradnju montažnih kuća u Norveškoj, Švedskoj, Francuskoj i Sloveniji.

Mobilna kuća Adria

montazna-kuca

 

Novitet na našim prostorima je mobilna kuća koja se lako može prebaciti na drugu lokaciju. U kući je uključena sva oprema (frižideri, šporeti, radijatori pa čak i nameštaj, kreveti, plakari, sofa) a dobijate i kompletno opremljeno kupatilo s tuš-kabinom. Cena zavisi od kvaliteta oprema a kreće se oko 1.000 evra po metru kvadratnom. Izloženi model na sajmu površine je 23,5 m2 i ima dve spavaće sobe, dnevnu sobu s kuhinjom i kupatilom i njegova cena je 20.000 evra. Trem se kupuje odvojeno.

Ovu kuću je lako premestiti na drugu lokaciju jer je na točkovima. Ako se radi o kratkim lokacijama može se odvući a ako je treba prebaciti na veću razdaljinu može se postaviti na kamion i odneti.

montazna-kuca-prenosiva

Pogledajte još noviteta sa Sajma građevinarstva 2014.