Aktuelno, Sajmovi

Prvi utisci sa Sajma nameštaja u Beogradu

Ovo su komadi nameštaja koji su mi zapali za oko na prvom danu revitalizovane manifestacije.

Priznajem, ovo je prvi put da sam s nestrpljenjem čekala početak sajma. Do sada je to bio događaj na koji je bio red da se ode i koji je bio, naravno, neizostavan zbog posla kojim se bavim. Međutim, pomak koji je sajam napravio prethodnih godina, kako u broju predstavljenih renomiranih brendova kako i u dizajnu samih štandova i celog vizuelnog koncepta sajma, ulio mi je nadu u ovu domaću manifestaciju. Ni ovog puta nisu razočarali!

Obišla sam Sajam nameštaja 2017. prvog dana i ovo deo mojih zapažanja. Za početak, predstavljam vam komade nameštaja koji su se izdvojili po mom ukusu.

Konačno udobna sofa na razvlačenje

Na ulazu u halu 3 (od koje sam najviše očekivala) dočekao nas je Extraform. Sjajna lokacija štanda na samom ulazu u halu je i ove godine definisala da ona bude početna tačka za obilazak sajma. Malo ljudi zna da je ovo domaći proizvođač iz Sente koji 90% svojih proizvoda izvozi.

Za oko mi je zapao novi model garniture s ležajem Luna. Ovo je jedan od retkih modela sofa na razvlačenje koja ima dušek (140×200 cm ili 160×200) debljine 18 centimetara – dakle, dušek standardne debljine, a ne od 12 cm kakav je inače kod pomoćnih ležajeva. Latofleks letvice čine ovu sofu komotnom i udobnom za svakodnevno spavanje bez bola u leđima (barem tako tvrde proizvođači, priznajem – nisam probala). Dizajn sofe potpisuje Zoran Jedrejčić , inače art direktor beogradskog sajma nameštaja.

Extraform, trosed s ležajem Luna, dimenzije dušeka 140×200, cena od 148.000 dinara

Kuhinja napravljena komplet od punog drveta

Iako je Hard Stuff svake godine na sajmu, ovaj put su se izborili da svoje mesto nađu u hali broj 3 – zajedno s najboljima. Otuda i slogan štanda: „Enough Posh For You?“

Kao svog favorita iz oblasti kuhinja izdavajam ovu lepoticu izvedenu u potpunosti od punog, hrastovog drveta. I radna ploča, i frontovi pa čak i korpusi su izvedeni od punog drveta! Dizajn frontova je takođe neobičan pa tako imamo ladicu za krompir ili luk s rešetkom od drveta, ladice s ispunom od armiranog stakla, viseće elemente u kombinaciji s armaturom, nezaobilaznim materijalom ovog brenda. Radna ploča, na čijoj prednjoj ivici je zadržan vijugavi pravac godova, voskirana je i tako zaštićena od upijanja vlage ili oštećenja.

I korpusi su napravljeni od punog drveta

Prosečna cena ove kuhinje je oko 800 evra po dužnom metru, a dizajn svake kuhinje razrađuje se zajedno s majstorima. Bravo Hard Stuff!

Hard Stuff, kuhinja po meri od punog drveta, oko 800 evra po metru dužnom

Fotelja po meri stana

Evo jednog noviteta za koji mislim da bi se odlično uklopio u mnoge enterijere: fotelja Trifidae koju pravi Prostoria. Ova geometrijski pravilna fotelja strogih arhitektonskih linija izgleda veoma efektno, a ne zauzima puno prostora. Model fotelje s niskim naslonom za glavu pogodna je i za manje stanove jer je vrlo kompaktna a pritom izuzetno udobna.

Prostoria, fotelja Trifidae

A u spavaćoj sobi – klasika!

Home centar, koji se sada zove Home Plus, uvoznik je brenda Moitto. Ovaj brend mi se sviđa jer ima vrlo interesantnih modela po pristupačnim cenama tako da me je zainteresovalo šta će predstaviti ove godine. Nisu me razočarali! Zapazila sam elegantan krevet koji će se najviše svideti ljubiteljima klasičnijih linija.

Home plus, Moitto, dimenzija dušeka 160×200, cena 124.000 dinara

Odličan dodatak ovom stilskom krevetu je i noćni ormarić izveden u potpunosti od ogledala.

Home plus, Moito, noćni ormarić Talona, cena 46.400 din

Distribucija: sve na jednom mestu

Distribucija je novi domaći brend koji svoj prvi salon otvara danas u Beogradu na mestu nekadašnjeg Supermarketa. Premijeru brendova koje su okupili pod svoj krov imali smo priliku da vidimo na sajmu u hali 3a. Tako su Mattiazzi, Foriester, LaCividina, Emko, Artisan, Petite Friture, m114, Mosso i još brojni drugi brendovi okupljeni na jednom mestu. Izdvojila bih fotelju Neva čija je konstrukcija od punog drveta, a sedalni deo tapaciran u efektan žuti štof.

Distribucija, Artisan, Neva, cena od 186.400 dinara

Takođe svidela mi se i fotelja s naslonom za glavu u pastelnoj plavoj nijansi.

Distribucija, LaCividina

U vama čuči malo dete?

GIR je takođe domaći brend koji pomno pratim jer uvek imaju interesantne i dobro dizajnirane modele. Pored sjajnih stolova, polica i stolica s ponude na sajmu sam ipak izdvojila ovu ljuljašku visine 245 centimetara. Napravljena je od jasena, a testirana je na ljuljanje osoba do 100 kilograma. Za teže, kažu, ne garantuju.

Gir store, ljuljaška za vrtiće i poslovne prostore, cena 90.650 dinara

Umesto zaključka

Na sajmu nameštaja ima za svakoga po nešto: skuplji, povoljniji, moderniji ili klasičniji modeli za svačiji džep. Obratite pažnju da skoro svi proizvođači omogućavaju sajamski popust tako da ovo može biti i dobra prilika za osvežavanje enterijera.

Ne zaboravite da nas pratite pošto će redakcija portala Gradnja.rs, koji je inače medijski pokrovitelj sajma nameštaja, biti na ovoj manifestaciji svaki dan i prenositi najzanimljivije detalje. Naš izveštaj sa sajma možete pratiti i na društvenim mrežama. TIP: Ne zaboravite da pogledajte i Instagram Story.

Naslovna fotografija: Distribucija; Foto: Igor Conić

Kada ste već ovde, pogledajte i ovo:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. Martin Krejn

    Ovo sa lepljenjem logoa hardstuff na vidnim mestima, upecatljivim fontom je skoro u rangu onih plasticnih nalepnica formaidela koje se opet mogu skinuti.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *