Aktuelno

Proverite investitora i pratite tok gradnje aplikacijom Mešalica

Novosađanin Srđan Srđanov pokušava da pokrene veb platformu Mešalica kako bi se kupcima stanova omogućilo da imaju uvid u projekat u koji ulažu novac i tako sprečila prevara investitora.

Mešalica bi pružala dvostruku uslugu građanima, piše Radio 021. Kupcima stanova u izgradnji omogućila bi da na jednom mestu dobiju uvid u dokumentaciju koja je neophodna, kao i da provere poslovnu i pravnu istoriju investitora, dok bi investitorima pružila rešenje za brzu i efikasnu komunikaciju sa klijentima i etapno praćenje radova na izgradnji objekta.

„Moja porodica je među 25.000 građana koji se nikada nisu uselili u stan koji je kupljen u izgradnji. To je bila moja glavna motivacija da smislim način koji će smanjiti rizik pri kupovini takvih stanova, a sa druge strane, promovisati savesno i transparentno poslovanje investitora“, navodi Srđanov za 021.

mesalica-aplikacija

Mešalica je osmišljena tako da građanima ponudi sabiranje javnih dokumenta do kojih se dolazi obilaskom šaltera po raznim institucijama, agencijama i zavodima i njihovo objavljivanje na delu sajta koji se bavi proverom investitora. Svi dokumenti su javni i njihovo objavljivanje je dozvoljeno. Pretraga bi se vršila ili po lokaciji ili po nazivu firme koja gradi objekat.

„Nakon što odaberu paket koji je u ponudi na delu sajta koji se bavi praćenjem projekata, svi klijenti će moći da kroz pismene izveštaje, video snimke i fotografije provere tempo izgradnje svog budućeg doma“, dodaje Srđanov.

Saznajte kako da proverite investitora u Beogradu.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *