„Nedelja sa arhitekturom“ održava se ove godine po treći put: Ilustracija: www.arh.bg.ac.rs
Dešavanja

Kakav je kvalitet u arhitekturi i urbanizmu? Saznajte od utorka na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu

Na programu manifestacije Nedelja sa arhitekturom, koja se održava od 26. do 29. septembra, održaće se i javna tribina sa veoma interesantnom temom.

Univerzitet u Beogradu – Arhitektonski fakultet počinje novu 2023/2024. školsku godinu sada već tradicionalnom manifestacijom “Nedelja sa arhitekturom” koja će se u prostoru ove ustanove održati od 26. do 29. septembra, svakog dana u terminu od 16 do 20 časova.

„Nedelja sa arhitekturom 2023“ treća je u nizu višednevnih manifestacija koje Arhitektonski fakultet beogradskog univerziteta organizuje u cilju promocije arhitekture i negovanja javnog dijaloga u oblasti kulture građenja u našem društvu.

Pročitajte još na Gradnja.rs:

O kvalitetu u arhitekturi i urbanizmu; Foto: Igor Conić

Dinamičan program za sve generacije

Kako navode organizatori, „Nedelja sa arhitekturom“ predstavlja vid javne diseminacije i promocije rezultata rada fakulteta, odnosno svečano obeležavanje i retrospektivu svih aktivnosti realizovanih u toku protekle školske godine.

„U želji da ova manifestacija postane dinamično mesto susreta i komunikacije ljudi iz sveta arhitekture i svih onih koji dele strast i želju za boljim kvalitetom sredine u kojoj živimo, ove godine pripremili smo dinamičan program u kome će se, verujemo, pronaći sve generacije“ – navodi se u pozivu .

Organizatori iz programa posebno izdvajaju svečano otvaranje manifestacije, koje će voditi dekan arh. Vladimir Lojanica, a u okviru kog će biti dodeljene zahvalnice inostranim i nacionalnim partnerima fakulteta i pohvale istaknutim studentima koji su nominovani za međunarodne i nacionalne nagrade na projektnim konkursima.

„Nedelja sa arhitekturom 2023“ održaće se od 26. do 29. septembra; Foto: Flickr

Na programu će se naći i javne tribine gde se posebno izdvaja ona pod nazivom „O kvalitetu u arhitekturi i urbanizmu“.

Kao važan segment „Nedelje sa arhitekturom“ organizatori ističu i radionice namenjene studentima i široj javnosti, koje će se održavati tokom čitave manifestacije sa revijalnim danom u petak, 29. septembra.

Na programu će se naći i javne tribine namenjene prezentovanju rezultata rada fakulteta u društvenom kontekstu Srbije, gde se posebno izdvaja ona pod nazivom „O kvalitetu u arhitekturi i urbanizmu“.

Moderator će biti dr Ksenija Lalović, vanredni profesor Univerziteta u Beogradu – Arhitektonskog fakulteta, prodekan za afirmaciju kvaliteta i saradnju sa javnim sektorom, član radne grupe za izradu Nacionalne arhitektonske strategije.

Ova tribina realizuje se u saradnji sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Sektorom za stambenu i arhitektonsku politiku, komunalne delatnosti i energetsku efikasnost.

Program i prijava

Ceo ovogodišnji program možete pogledati ili preuzeti ovde, a više informacija o načinu prijavljivanja pronaći ćete na ovom linku.

Izabrali smo za vas...

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *