Aktuelno, Nameštaj i oprema

Najbizarniji komadi nameštaja na Sajmu

Pod sloganom “Vidim ti nameštaj” danas je na Beogradskom sajmu počeo 49. Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije i Međunarodna izložba mašina i alata za obradu drveta.

Posetioci pored uobičajenog dizajna, imaju priliku da pogledaju i bizarne komade nameštaja.

Posetiocima su posebno bili zanimljivi ovi „bizarni“ primerci, jer se razlikuju od standardnih formi nameštaja, a ujedno su proizvođači pokazali da se neki predmeti mogu koristiti i prilagoditi različitim svrhama.

Pogledajte, na primer, za početak, veliku rolšuu-sofu je kreirala umetnička radionica „Pero art“:

 

Evo još interesantnog nameštaja sa Sajma.

Kontrabas koji služi za skladištenje pića, velika sofa u obliku rolšue, velika jabuka za sedenje su samo neki od bizarnih komada nameštaja koji se mogu videti na sajmu.

Slovenačka kompanije „Klun“ dizajnirala je jabuku, koja je namenjena za odmor i slušanje muzike, a namera autora Roberta Kluna je kako kaže, da se čovek osami i stvori svoj svet unutar ove jabuke. Jabuka je napravljena od prirodnih materijala, a njena cena sa sajamskim popustom je 990 evra.

Stolica italijanske komanije „Up on“ napravljena je od plastike, a ujedno i neobična zbog svog mrežastog dizajna. Plastična barska stolica – 7.500 dinara

Slovenačka kompanija „Audi auto“ predstavila je zvučnike visokog kvaliteta, pored njih tu su i CD plejer, pojačalo i lampe, a proizvođač se od pitanja zašto je tako skupo brani time da je u pitanju vrhinski kvalitet, da su zvučnici premazani sa sedam slojeva laka i da je ovo specijalni dizajniran uređaj.

Zvučnici sa CD plejerom mogu se kupiti za neverovatnih 25.000 evra

Na sajmu, svoju ponudu je predstavilo 500 izlagača, a osim domaćih, tu je i 150 proizvođača iz 20 zemalja Evrope: Austrije, Nemačke, Italije, Danske, Republike Srpske, Bugarske, Češke, Grčke, Hrvatske… Posetioce sajma, očekuju popusti do 60 odsto, mogućnost odloženog plaćanja, kataloška i onlajn prodaja.

Sajam nameštaja će se održati u halama 1, 1a, 2, 3, 4 i 5a od 10 do 20 sati, a poslednjeg dana sajma do 18 sati. Cena ulaznice je 300 dinara, za grupne posete 200 dinara, a cena parkinga je 100 dinara na sat.

(Blic)

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *