Nameštaj i oprema

Nameštaj za enterijere koji izgleda kao da je za eksterijere

Šta se desi kada se sretnu outdoor i indoor? Dobije se Green Furniture Concept!

Jedna od stvari koja je privukla našu pažnju na sajmu u Stokholmu jeste i ovaj zanimljiv nameštaj za javne objekte koji pravi zelenu oazu unutar zatvorenog prostora. Iza ideje za pravljenje ovakvog nameštaj stoji Johan Berhin iz Malmea koji je 2007. godine osnovao firmu Green Furniture Concept – ubrzo nakon velikog uspeha njegove stolice One C na aerodromu u Parizu.

green-furniture-01

Na sajmu u Stokholmu predstavili su nove klupe, kontejnere i „zelenilo“ koji su napravljeni isključivo od ekoloških materijala ili su dobijeni recikliranjem postojećih.

green-furniture-3

Klupe su zapravo moduli koji mogu da formiraraju proizvoljnu formu. Sastavljanjem više klupa može se dobiti bilo koji organski oblik. Klupe se mogu kombinovati sa dizajniranim žardinjerama u kojima rastu biljke – specijalno odabrane za unutrašnje prostore.

green-furniture-4

Ono što nam se najviše svidelo jeste „zelenilo“, odnosno, drveće čije je lišće napravaljeno od tkanine. Lišće može biti u bilo kojim bojama tako da se uklopi uz enterijer. Još jedna bitna stvar: drveće je ujedno i lampa! Prostori u kojima je planirano postavljanje ovakvih zelenih oaza jesu aerodromi, stanice, muzeji i bilo koji drugi zatvoreni javni prostori.

green-furniture-5

Pročitajte šta smo još zapazili na sajmu nameštaja u Stokholmu ili pogledajte kako izgleda klupa koja može da se okači o drvo:

Mobilna klupa koja se vezuje za drvo

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. Jovan

    Kontam da i te klupe kostaju 10000 evra kao i ona u Novom Sadu? 🙂

Ostavite odgovor

Obavezna polja *