Novi objekti

Niče garaža u centru Novog Sada po ugledu na hotel Centar

Novi Sad će tokom 2017. godine krenuti u uređenje lokacije u Šafarikovoj i Uspenskoj ulici gde će se sagraditi višespratna garaža, saznaje 021.

Ovo će biti prva javna garaža koja se gradi u centru Novog Sada i trebalo bi da omogući da se značajno reši problem sa nedostatkom parkinga u najstrožem centru grada. Procenjena vrednost ove investicije je 312 miliona dinara.

Arhitektonski projekat već postoji jer ga je arhitekta Branislav Mitrović uradio za potrebe hotela Centar.

nadzemna-garaza-novi-sad-3

Mada podzemne garaže ispod Trga republike ili Modene donose veliki broj mesta za parkiranje, Novi Sad nema toliko novca da se upusti u tu vrstu radova jer su oni znatno skuplji zbog postojanja podzemnih voda. Zbog toga se Grad okrenuo planu da se sagradi nadzemna garaža u Šafarikovoj i Uspenskoj ulici, piše 021.

nadzemna-garaza-novi-sad-2

Sudeći po renderima, nova javna garaža izgledaće slično hotelu Centar jer će fasada takođe imate bele brisoleje.

 

Grad već ima arhitektonski projekat buduće garaže jer je pre desetak godina sproveden arhitektonski konkurs za izgled Hotela Centar i javne garaže pored. Sudeći po renderima, nova javna garaža izgledaće slično pomentom hotelu jer će fasada takođe imate bele brisoleje.

nadzemna-garaza-novi-sad-4

Površina parcele gde će se graditi garaža oko 2.100 m2, a površina garaže oko 9.500m2 i planirana je za 250 parking mesta, dok visina ide do četiri sprata. Arhitektonski projekat „Hotela Centar i javne garaže“ napravio je tim koji je predvodio arhitekta Branislav Mitrović.

nadzemna-garaza-novi-sad-5

Pogledajte i kako će izgledati novi stambeni objekat u Novom Sadu – Linden House.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *