Novi objekti

Niče Naučno-tehnološki park u Novom Sadu površine 29 hiljada kvadrata

Potpisan je ugovor o izvođenju radova na izgradnji Naučno-tehnološkog parka u Novom Sadu vredan 12 miliona evra.

Novi Sad dobiće jednu lepu zgradu na aktraktivnoj lokaciji. Na mestu nekadašnjeg TMD-a nići će objekat površine 29.000 kvadrata sa staklenim panelima u boji.

Radove će izvoditi Zlatibor gradnja iz Beograda a projektom će upravljati Istraživanje i razvoj d.o.o. na čelu sa prof. dr Goranom Kvrgićem.

Inkubator kao podrška istraživanju

Osnovni cilj Naučno-tehnološki parka jeste poslovna, infrastrukturna podrška malim novoosnovanim inkubator preduzećima, čije su delatnosti inovacije u oblasti naučnih istraživanja, kao i investicije visoko – tehnoloških kompanija u istraživanje i razvoj, navodi se na sajtu FTN.

Objekat je projektovan u sklopu Univerzitetskog kampusa na uglu ulica Ilije Đuričića i Fruškogorske, spratnosti Su+P+4 do Su+P+6.

Glavnim projektom predviđena je etapna izgradnja, opremanje i stavljanje objekta u eksploataciju. Naučno-tehnološki park sastojaće se od: amfiteatra i sale za predavanja sa pratećim prostorom, laboratorije za tešku opremu, laboratorije za računarsku i lakšu električnu opremu, poslovni blok (fleksibilni kancelarijski prostor, arhive, fotokopir sobe, čajne kuhinje…), blok „Inkubatora“, podzemna garaža sa pripadajućim sadržajima i dvonamensko sklonište.

Pročitajte i priču o studentkinji sa FTN-a koja sad radi na velikim projektima u SAD:

Novosađanka učestvovala na izvođenju Svetskog trgovinskog centra u Njujorku

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *