Brooklyn Downtown, Dumbo and Navy Yard Aerials, Location: Broklyn NY, Architect: N/A, Client: WXY Architects
Arhitektura

Njujorška plaža: I Bruklin će dobiti svoj Štrand

Predstavljeni su planovi projekta revitalizacije Bruklina koji će ovaj deo grada učiniti još živopisnijim.

Gradonačelnik Njujorka Bill de Blasio, u julu 2014. godine, najavio je niz projekata koji će izmeniti dosadašnji izgled Bruklina i pretvoriti ga u funkcionalan i savremen deo grada. Potez koji je zahvaćen predlogom za redizajn spaja centar Bruklina i priobalje, a mnoštvo parkova, trgova i oslatog nedovoljno uređenog gradskog prostora, pruža izuzetan potencijal za stvaranje nove zabavno-rekreativne zone grada.

The Brooklyn Strand 01

Projekat obnove Bruklina okupio je četrdeset različitih arhitektonskih i urbanističkih grupa, koje su zajedno radile na ovom projektu više od godinu dana. Na čelu sa firmom WXY, nastao je projekat koji je ovih dana predstavljen javnosti. Prikazani projekat je uvek je u preliminarnoj fazi i čeka predloge izmena koje će ga postepeno voditi ka realizaciji, piše na sajtu firme WXY.

The Brooklyn Strand 02

Projekat koji obuhvata urbanu sredinu od gotovo 50 hektara dobio je naziv The Brooklyn Strand i ima za cilj da od ovog dela grada stvori dopadljiv i funkcionalan gradski prostor koji će na smislen način voditi do priobalja, a ujedno i do Bruklinskog mosta.

The Brooklyn Strand 03

„Projekat The Brooklyn Strand je prilika da se adaptira infastruktura 50-tih u novi urbani sistem koji će omogućiti adekvatnu povezanost između centra Bruklina, njegovih kvartova i priobalja. On će pretvoriti odsečene četvrti u javne prostore koji povezuju ljude.“, rekla je Claire Weisz, urbanista i jedan od osnivača studija WXY.

The Brooklyn Strand 04

Izrada ovog projekta obuhvatila je saradnju velikog broja ljudi, održavanje niza radionica kao i saradnju sa građanima ali i poslovnim liderima.

Još o ovom projektu pročitajte ovde:

Kupanje u Njujorku? Pravi se plaža ispod Bruklinskog mosta

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *