Prijavite arhitekturu do 8. avgusta 2020.
Konkursi

Nominujte rad iz Srbije za nagradu Mies van der Rohe za 2021. godinu

Fondacija Mies van der Rohe organizuje dodelu Nagrade Evropske unije za savremenu arhitekturu – Nagrade Mies van der Rohe za 2021. godinu.

Nakon što je projekat iz Srbije prvi put ušao u uži izbor za nagradu Mies van der Rohe 2019. godine, ove godine imamo dodatnu motivaciju da nominuje radove iz Srbije.

Udruženje arhitekata Srbije pozvano je i ovaj put, da nominuje radove koji su izvedeni u Srbiji, ali i radove trans-nacionalnog karaktera, koja mogu biti dela evropskih arhitekata izvedenih u Srbiji, ili dela srpskih arhitekata izvedena u Evropi. Objekti moraju biti izvedeni u periodu između 1. oktobra 2018. i 1. oktobra 2020. godine.

Ova prestižna nagrada, koja se dodeljuje svake druge godine, predstavlja priznanje i počast izuzetnim dostignućima na polju arhitekture i skreće pažnju na značajan doprinos evropskih stručnjaka iz te oblasti razvoju novih ideja i tehnologija.

Nominujte one arhitektonske radove koje ste doživeli i posetili, a koji su izvedeni u periodu između 1.10. 2018. i 1.10. 2020. godine.

Udruženje arhitekata Srbije, poziva i širu javnost da svojim nominacijama doprinese, da dijalog između arhitekture i njenih krajnjih korisnika postane vidljiviji, dinamičniji i bogatiji za nove perspektive.

Značaj arhitekture ima društveni uticaj i prenosi kulturnu poruku. Kvalitet se, stoga, odnosi na univerzalne vrednosti generičkih objekata izvan njihovih programa: na koncept pre nego li na formalne vrednosti. Radovi koje predlažete za ovu nagradu treba da slede ove ciljeve – tj. treba da dostavljate one izgrađene projekte kojima se poboljšava život građana i koji mogu postati stalna arhitektonska referenca za rast; stoga je bitno da ste ih doživeli i posetili. Ovi radovi takođe treba da nam pomognu da otkrijemo načine stvaranja arhitekture koji mogu biti inspirativni i koji građane i arhitekturu u našoj izgrađenoj sredini obogaćuju dodatnim vrednostima.

Nominacije i rokovi

Nominovanje se obavlja preko Google Drive formulara

Rok za javne nominacije je 8. avgust 2020. godine.

Komisija

Selekciju pristiglih radova obaviće petočlana Komisija imenovana od strane UO UAS-a:

Kordinator za nacionalne nominacije je Snežana Vesnić, arhitekta.

Više informacija o nagradi, pravilima, uslovima nominovanja: www.miesbcn.comwww.miesarch.com.

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *