Aktuelno

Novi ekološki stadion za fudbalski klub Milan

Inženjerska kompanija Arup predstavila je projekat novog fudbalskog stadiona italijanskog kluba Milan.

Fudbalski klub Milano trenutno deli stadion Giuseppe Meazza sa protivničkim klubom Inter. Ako kandidatura za željeno zemljište prođe po planu, ovaj klub trebalo bi da se useli u svoju novu fudbalsku kuću pre početka fudbalske sezone 2018.

Novi milanski stadio01

U saopštenju na svom sajtu Milan je rekao da su planovi za izgradnju njihovog stadiona bili inspirisani Emirates Stadium u Londonu, ali da će struktura njihovog novog stadiona biti veoma „milaneze“ i jedinstvena u svetu.

Novi milanski stadio02

Forma novog stadiona osmišljena je tako da fudbalski teren bude centralni deo kompozicije koju će činiti stakleni blokovi. Neki od njih nosiće na vrhu krovne vrtove, dok će neki ukazivati na terasasta gledališta i stepeništa.

Stadion će imati kapacitet od 48.000 mesta i imaće pokretni krov koji će biti u funkciji zaštite i od buke navijača tokom utakmica. Dizajneri Arupa tvrde da će posebnim tehnologijama organizovati sedišta tako da će biti omogućen jednako kvalitetan pogled sa svakog sedišta na stadionu. Plan je i da celokupan projekat bude naklonjen porodicama i ekološkom aspektu.

Novi milanski stadio03

Na naličju ove staklene kompozicije hoteli, restorani, sportske škole i dečija igrališta moći će da istaknu svoje reklame, kako bi ponudili svoju uslugu posetiocima i gostujućim timovima.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *