Enterijeri

Kako izgledaju nove kancelarije Gugla u Budimpešti

Inspirisani brojnim lekovitim izvorima u Budimpešti, Graphasel Design Studio isprojektovao je nove Guglove kancelarije u mađarskoj prestonici.

Kancelarije kompanije Google širom sveta karakteristične su po svom razigranom dizajnu koji podseća na veselu scenografiju. Glavni koncept uređenja enterijera je u suštini u svakoj zemlji isti, a to je napraviti od prostora predstavu.

Obzirom da se radi o poslovnom prostoru, osim upečatljivog dizajna, funkcionalnost je od velike važnosti. Primarni cilj je fokusirati se na zaposlene kako bi im se obezbedila što prijatnija radna atmosfera.

GoogleOfficeBudapest01

Spa centri a posebno banje Széchenyi i Gellért bili su inspiracija ove kancelarije

GoogleOfficeBudapest02

Google je insistirao da se enterijer opremi povoljnijim kao i reciklliranim materijalima. Sastavni deo enterijera čine i dela savremenih mađarskih dizajnera kombinovana sa stilskim nameštajem i stolovima karakterističnim za stare banje.

GoogleOfficeBudapest03

Mašinske instalacije na plafonu su ofarbane u bojama kompanije Google što je doprinelo razigranoj i industrijskoj atmosferi.

GoogleOfficeBudapest04

U enterijer je postavljeno dosta zelenila koje pozitivno utiču na boravak zaposlednih. Detalji kao što su šareni peškiri, lopte i šeširi za plažu čine prostor živopisnim. 

GoogleOfficeBudapest05

Motiv vaterpola kao ponosa Mađarske iskorišćen je pri osmišljavanju ove kancelarije.

GoogleOfficeBudapest06

GoogleOfficeBudapest07

Foto: Balázs Attila

Pogledajete kako izgledaju kancelarije kompanije Google širom sveta.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *