Novi objekti

Novi turistički kompleks Ležimir-Kuštilj niče na Fruškoj Gori

Ukoliko se realizuju planovi gradske uprave Sremske Mitrovice, na padinama Fruške gore, u delu vikend zone „Ležimir-Kuštilj“, nići će moderan turistički kompleks sa mnogobrojnim sadržajima za odmor i rekreaciju.

Na 19 hekatara koji su u vlasništvu Grada, planirana je izgradnja hotela, motela, planinarskog doma, bazena, teniskih terena, vinskog podruma i vikend objekata. Ukupna površina lokaliteta je 100 hektara, na kom su većim delom izgrađene vikend kućice. Kako je za „eKapiju“ kazala Mirjana Vašut, rukovodilac Službe za prostorno planiranje u Direkciji za izgradnju opštine Sremska Mitrovica, plan detaljne regulacije dela vikend zone „Ležimir-Kuštilj“ još nije urađen i zada postoji samo koncept naselja.

– Kada budemo završili neophodnu plansku dokumenatciju, moći ćemo da se obratimo zainteresovanim investitorima, a najverovatnije ćemo ulagati po modelu javno-privatnog partnerstva. Prostor je delimično opremljen, ali postoje odlične razvojne mogućnosti za afirmaciju planinskog dela opštine – kazala je Vašut

(eKapija)

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *