Arhitektura, Izdvojeno

Novo sedište Ubera izgleda baš onako kako ste i pretpostavljali

Taxi servis Uber, koji navodno uskoro stiže i u Srbiju, predstavio je projekat svog budućeg centra u San Francisku.

Uber je za svega par godina poslovanja napravio neverovatan uspeh. Od aplikacije za mobilne telefone koja svakog vozača pretvara u potencijalnog taxi vozača, Uber je zaradio milijarde i sada je spreman da ih potroši… u građevinarstvu.

Stoga je naručio projekat od renomiranih kuća SHoP ArchitectsStudio O+A koji su predstavili svoje vizije. Jednom rečju projekat se može opisati kao staklo. Puno stakla!

uber-hq-02

Novo sedište Ubera činiće dve zgrade od stakla i čelika s transparentnim kancelarijskim prostorom. Ovo naravno nije slučajno. Uber na taj način želi da ukaže na svoju transparetnu politiku poslovanja koja je otvorena prema svima.

uber-hq-03

Stakleni most pod nagibom će dozvoljavati prelazak zaposlenih iz jedne u drugu zgradu.

uber-hq-04

Novi poslovni kompleks gradi se na oko 40.000 kvadrata u poslovnom delu San Franciska blizu Mission Baya.

uber-hq-05

uber-hq-06 uber-hq-07

Kako funkcioniše Uber

Ideja koja stoji iza taxi servisa Uber zapravo je veoma jednostavna. Svaki korisnik koji na svoj pametni telefon instalira aplikaciju Uber može da postane taxi vozač ili voženo lice. Ukoliko krećete na put ka tački B i istovremeno se javi korisnik koji takođe ide na istu lokaciju, možete da ga pokupiti sa zajedničke tačke A. Em nećete ići sami, em ćete podeliti troškove puta! Cena vožnje je unaped definisana po tarifama Ubera tako da nema nedoumica koliko će željena vožnja tačno koštati. Uber servis bi trebao uskoro da stigne i u Srbiju.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *