Enterijeri, Izdvojeno

Od amfiteatra do kafića: Naučni institut pretvoren u hostel

Gde su nekada držana predavanja – sada se pije kafa, a tamo gde su rađena istraživanja – sada su spavaonice novog hostela u Amsterdamu.

Istorijski objekat u centru Amsterdama nekad se koristio kao medicinski institut a potom i kao zoološki muzej. Najnovija funkcija potpuno je u skladu s trendom grada koji je odavno omiljena turistička destinacija. Arhitektonske firme DesignAgency i IDEA osvežile su prvobitni izgled zgrade i preuredile je u hostel Generator sa čak 168 soba.

Hostel u Amsterdamu

Hostel u Amsterdamu 01

Enterijer hostela izveden je u eklektičnom dizajnu koji ima za cilj da stvori atmosferu koja će podstaći društvenu interakciju. Mnogi od originalnih prostora u zgradi očuvani su i dopunjeni savremenim elementima dizajna, piše Designboom.

Hostel u Amsterdamu 02

Dizajn enterijera hrabro kombinuje šarmantan istorijski izgled zgrade s elementima holandskog savremenog dizajna, kao i savremenom umetnošću.

Hostel u Amsterdamu 03

Sve sobe uređene su da budu udobne ali imaju samo osnovne sadržaje u cilju da se podstaknu goste da koriste zajedničke prostorije.

Hostel u Amsterdamu 04

Hostel u Amsterdamu 08

Nekadašnji amfiteatar pretvoren je u kafić organizovan na tri nivoa. Može se izabrati intimniji prostor na galeriji ili društvena zona na klupama amfiteatra.

Hostel u Amsterdamu 05

Hostel u Amsterdamu 06

Hostel u Amsterdamu 07

Hostel u Amsterdamu 09

Foto: Nikolas Koenig

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *