Metropol Palace, najpoznatiji hotel nekadašnje Jugoslavije, danas je otvorio vrata za svoje prve posetioce.

„Danas smo za naše goste otvorili lobi, lobi bar, restoran, banket salu, kao i spratove sa sobama u glavnoj zgradi hotela. Siguran sam da će ovaj ikonički hotel ponovo biti mesto u kojem će se Beograđani, ali i ljudi iz celog sveta rado sretati, družiti i uživati u onome što im Metropol Palace pruža“ – istakao je Gerasimos Perdikaris, generalni menadžer hotela.
Iako po svojoj spoljašnosti identičan kao nekadašnji Metropol, hotel odiše jednom novom linijom prefinjenog stila. Spoj savremenog arhitektonskog stvaralaštva i poštovanje tradicionalnih arhitektonskih i umetničkih vrednosti nekadašnjeg Metropola je ono što ovaj hotel zapravo čine jedinstvenim na našem, ali i svetskom tržištu.

Hotel pored potpune funkcionalnosti odiše luksuzom i elegancijom. Enterijer novog Metropola povezuje fantastičnu i jedinstvenu istoriju hotela s modernim umetničkim i najsavremenijim tehnološkim detaljima, stvarajući unikatan i zapanjujuć enterijer, istovremeno miran i uzbudljiv. Hotel je projektovan tako da ima najveci banket prostor u Beogradu, predvidjen za sve vrste desavanja, od velikih konferencija i sajmova, do venčanja i proslava svih vrsta.

 

Ko je sve dolazio u Metropol?

Brojni velikani, državnici, političari, svetski poznati glumci, reditelji, filmske dive i muzičari koji su bili redovni gosti hotela Metropol obeležili su 55 godina dugu i bogatu istoriju, koja će nastaviti da živi i da se oblikuje i u novom hotelu Metropol Palace. Imena poput Sofije Loren, Elizabet Tejlor, Luj Armstrong, Kirk Daglas, Robert de Niro i brojni drugi samo su neki koji su učestvovali u oblikovanju duha ovog hotela.

 

Hotel Metropol Beograd – eksterijer i enterijer