Sajmovi

Najbolje sa Sajma građevinarstva 2013.

Pod sloganom „Oduvek i zauvek graditi“ na Beogradskom sajmu od 16. do 20. aprila održan je 39. MEĐUNARODNI SAJAM GRAĐEVINARSTVA – SEEBBE.

Na ovoj prestižnoj manifestaciji, koja je od 1998. godine član Unije međunarodnih sajmova – UFI, učestvovalo je 833 izlagača, od kojih 254 dolazi iz 22 zemlje Evrope i Azije. Pročitajte izveštaj sa sajma građevinarstva 2013 i pogledajte šta je to što nam je najviše privuklo pažnju.

I pored krize, na Sajmu građevinarstva okupiće se više od 70 odsto tradicionalnih izlagača, koji će svoj nastup iskoristiti za prezentaciju noviteta i ostvarivanje poslovnih kontakata. Zastupljene su sve oblasti građevinarstva, od najsavremenijih materijala, opreme, alata, mašina, inovacija u projektovanju i upravljanju projektima, do novih sistema za gradnju, uređenje i održavanje objekata, adaptacije, rekonstrukcije i opremanje enterijera.

Uz napomenu da je motiv većine izlagača predstavljanje inovacija, Mirjana Jovanović, šef poslovnice Sajma građevinarstva, rekla je da će i ove godine izlagači sa najuspešnijim novim tehničko-tehnološkim rešenjima biti nagrađeni „Novom vizurom“ i diplomama „Posebno priznanje“.

sajam_gradjevine_2012_02Kroz tradicionalne nacionalne izložbe ove godine će se predstaviti građevinari iz Češke, Slovenije i Turske.

Ovogodišnja novina na Sajmu građevinarstva je unapređen sistem registrovanja poslovnih posetilaca preko registracionog portala, kao i mogućnost zakazivanja B2B sastanaka sa izlagačima. Prema procenama organizatora, Sajam će posetiti više od 50 hiljada ljudi, među kojima će biti stručni posetioci, ali i brojna široka publika.

I na 39. smotri građevinarstva nastavlja se akcija „Obojimo zeleno“, u kojoj će vidno biti označeni proizvođači i neimari koji posebnu pažnju poklanjaju načinu ponašanja objekata u eksploataciji, koji koriste obnovljive izvore energije i brinu o energetskoj efikasnosti.

Nacionalno udruženje „SRPSKE KUĆE“

– Nacionalno udruženje „SRPSKE KUĆE“ osnovano je zbog očuvanja srpske graditeljske tradicije i veoma smo zadovoljni što je Beogradski sajam prepoznao značaj naših aktivnosti, rekao je na konferenciji za novinare Slavoljub Zakić, generalni sekretar Udruženja. – Bavimo se očuvanjem i unapređenjem obrazovne i kulturne baštine srpskih domaćinstava i kuća, kroz upoznavanje, proučavanje i primenu iskustava narodnog graditeljstva u savremenom projektovanju i izgradnji. Na Sajmu ćemo predstaviti radove najznačajnijih autora koji su obeležili srpsko graditeljstvo.

Izložba „DIZAJN U KAMENU“

Privredna komora Srbije će u saradnji sa Fakultetom primenjenih umetnosti, a pod pokroviteljstvom Beogradskog sajma, predstaviti izložbu studenata ovog fakulteta. Na izložbi će biti prikazane dekorativne zidne obloge od mermera.

Prema rečima Ljiljane Miletić, iz PKS, „Dizajn u kamenu“ je novi projekat, a Komora ima svoju sekciju „Od ideje do plasmana“, čiji je cilj stvaranje i plasman novih proizvoda. Studenti FPU će na Sajmu građevinarstva imati šansu da svoje ideje pretvore u dela, što je veoma značajno ako se zna da je kamen veoma tražen materijal na izbirljivim stranim tržištima.

SERVISNE INFORMACIJE

Svečano otvaranje Međunarodnog sajma građevinarstva je u utorak, 16. aprila u 11 časova. Sajam će otvoriti Velimir Ilić, ministar građevine i urbanizma u Vladi Srbije.

Radno vreme Sajma je od 10 do 19 časova, izuzev poslednjeg dana, u subotu 20. aprila, kada se Sajam zatvara u 17 časova.

Pojedinačne ulaznice koštaju 500 dinara, a cena ulaznica za grupne posete je 350 dinara. Poslednjeg dana ulaz je besplatan za sve posetioce. Ulaznica koja važi za sve dane košta 900 dinara. Parking se plaća 200 dinara na sat.

Predstojeći izveštaj sa sajma možete pratiti preko ključne reči Sajam 2013.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *