Nameštaj i oprema

Walk-in garderoberi: konstrukcija i detalji

Prilikom uređenja prostranih luksuznih objekata nezaobilazan je walk-in garderober koji omogućava smeštanje velike količine odeće.

Oni su dobili ime po tome što su dovoljno prostrani da možete bukvalno da uđete u njih (walk-in). U zavisnosti od prostora, oblika i potreba vlasnika postoje razne vrste garderobera koji se razlikuju i svojim vizuelnim izgledom.

Potpuno otvorene police nose uglavnom metalni srubovi učvršćeni u pod i u plafon. Pored polica i prostora za kačenje uglavnom se predviđaju i ladice različitih veličina za smeštanje sitnih komada odeće ili dodataka kao što su kaiševi i kravate.

Zbog lakšeg održavanja leđa plakara su uglavnim obložena drvetom. Ulaz u walk-in garderobere su najčešće velika klizna vrata.

Nezaobilazan element svakog garderobera je veliko ogledalo koje se može smestiti na vrata ili unutar walk-in garderobera.

walk-in-plakar

Na slikama su walk-in garederoberi koje je dizajnirao Piero Lissonia za kompaniju Lema i koji su predstavljeni na sajmu nameštaja u Milanu 2013. godine.

walk-in-plakar-0

walk-in-plakar-1

walk-in-plakar-2

walk-in-plakar-3

walk-in-plakar-4

walk-in-plakar-5

walk-in-plakar-7

walk-in-plakar-8

walk-in-plakar-9

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *