Sajmovi

Sajam 2013: Predstavljen YTONG sistem za pasivnu gradnju

Xella Srbija predstavila je novu YTONG niskoenergetsku porodičnu kuću na 39. Međunarodnom sajmu građevinarstva „Seebbe“ u Beogradu.

Predstavnici nemačke kompanije izjavili su da je YTONG porodična kuća jedini sazidani objekat na Sajmu u kome je prikazan i poseban sistem za pasivnu gradnju.

„Na ovogodišnjem Sajmu građevinarstva naš stručni tim će osim YTONG materijala za energetski efikasnu i brzu gradnju, svim zainteresovanim posetiocima predstaviti i sistem za pasivnu gradnju stambenih objekata gde koeficijent U vrednosti za spoljni zid iznosi 0,129 W/m2K. U odnosu na niskoenergetsku kuću, u kojoj se postiže ušteda električne energije i do 50%, pasivna kuća ima izrazito nisku potrebu za energijom za grejanje i zato joj nisu potrebni aktivni sistemi grejanja“, poručili su iz kompanije Xella Srbija.

Grejanje u pasivnoj kući se postiže samo korišćenjem unutrašnjih izvora toplote i solarnih kolektora, kao i minimalnog dogrevanja svežim vazduhom, pa su ulaganja u njenu gradnju veoma isplativa.

YTONG-kuca_enterijer

Kada je reč o YTONG niskoenergetskoj kući, na ovogodišnjoj manifestaciji predstavljen je zidani model od 50m2, u potpunosti sagrađen u YTONG sistemu gradnje pri čemu su se za spoljne zidove koristili YTONG termoblokovi.

Jednostavna i precizna obrada, kao i ugradnja YTONG termobloka, štedi novac, povećava kvalitet i omogućava 2,5 puta bržu gradnju od klasične. Vreme izgradnje YTONG energetski efikasne kuće od temelja do useljenja traje samo dva meseca.

„Prilikom gradnje YTONG-om štedi se dvostruko, jer nije potrebna dodatna toplotna izolacija, a troškovi grejanja i hlađenja objekta su niži i do 50% u odnosu na objekte građene običnim materijalima“, dodali su predstavnici kompanije Xella Srbija.

YTONG blokovi podrazumevaju univerzalan i masivan ekološki materijal od prirodnih sirovina, koji je odličan termoizolator, otporan na zemljotrese i pruža izuzetnu mikroklimu u svom okruženju.

YTONG-porodicna-kuca-02

Svi zainteresovani posetioci Sajma građevinarstva od predstavnika kompanije Xella Srbija mogu da dobiju besplatne savete i predloge u vezi sa gradnjom i da se uvere u prednosti objekta napravljenog od YTONG zidnog građevinskog materijala.

 

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *