Sajmovi

Cosmit 2013: Verbatim predstavio novu GaN LED rasvetu i OLED sijalice

Jeanine Chrobak-Kando, Business Development Manager za LED za regiju EUMEA, predstavila je redakciji portala Gradnja.rs nove proizvode kompanije Verbatim na polju rasvete.

Kompanija koja je do sada bila poznata kao proizvođač opreme za skladištenje podataka, septembru 2010. godine je prvi put predstavila svoje prve LED sijalice. Danas ova kompanija u svoj portofoliju ima preko 50 profesionalnih proizvoda koji su urađeni u skladu sa željama i potrebama korisnika ali i dizajnera i arhitekata kao i oko 25 proizvoda namenjenih kućnoj upotrebi.

Jeanine-Chrobak-Kando
Jeanine Chrobak-Kando

Verbatim očekuje da će 2013. biti sjajna za LED svetiljke jer postoji velika mogućnost za rast tržišta. Ogroman broj klasičnih svetiljki, koje se više ne prodaju i ne proizvode u EU, treba zameniti pa Verbatim očekuje da će se potražnja za LED svetiljkama dramatično povećati ove godine. Penetracija LED-a u Evropi u 2012. bila je 15%, što je tržište vredno 2,3 milijarde evra. Novi istraživanja McKinseya predviđaju da će do 2020. godine 60% svih lampi i 62% svih svetlećih tela u privatnim domovima biti zasnovana na LED tehnologiji što je tržište vredno čak 17 milijardi evra.

Na sajmu su prikazane Verbatimove LED sijalice koje prve na svetu koriste tehnologiju sa galijum-nitridom (GaN). GaN LED sijalice proizvode bar pet puta veću osvetljenost od klasičnih LED sijalica, što omogućava izradu puno manjih svetlosnih instalacija.

GaNGaNpictureTakođe videli smo i najnoviju seriju VELVE, koja nudi trenutno najnapredniju tehnologiju prigušivih OLED sijalica podesive boje. Verbatimovi najnoviji VELVE moduli, malih dimenzija i mase, proizvode svetlo bez odsjaja jačine do 2.000 cd/m2 – dvostruko svetlije u odnosu na prethodnu generaciju. Nova generacija Verbatimovih OLED panela postiže svetlosnu efikasnost od 51,6 lm/W odnosno 70%više.

Kompanija je predstaviti i novu seriju prigušivih Classic A LED sijalica za profesionalnu upotrebu. Dostupne u jačini od 7,5 W ili 10,5 W, ove sijalice menjaju klasične sijalice od 40 W odnosno 60 W, nude široki ugao zraka (veći od 220°) i toplo belo svetlo temperature 2.700 K. Verbatim-OLED-nextgenClassic A E27 sijalice snage 7,5 W odgovara specifikaciji IP65 i prikladna je za spoljnu upotrebu gde god je potrebna primena vodootpornih LED sijalica.

Verbatim je takođe predstavila svetlosne instalacije koje dopunjuju visokokvalitetne i pouzdane LED sijalice iz njihove ponude. Nova serija, koja se savršeno uklapa uz Verbatimove PAR16 GU10 sijalice, dostupna je u pakovanjima koja se sastoje od belog ili aluminijskog prstena, igle za pričvršćivanje, GU10 ležišta i kutije za električnu instalaciju. Instalacije su dostupne u dve IP specifikacije: verzija sa specifikacijom IP23 je prikladan za opštu upotrebu, dok verzija sa specifikacijom IP44 nudi bolju otpornost na vodu, što je čini idealnom za upotrebu u kupatilima i drugim prostorijama sa većim nivoom vlage.

Pogledajte i neke primere iz prakse korišćenja Verbatimovih proizvoda:

Candle_Application_Image_1_LowRes

 

AR111_PAR30_Application_Image_2_LowRes PAR38_Outdoor_Application_Image_2_LowRes PAR38_Application_Image_2_LowRes MR16_PAR16_Application_Image_3_LowRes

 

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *