Enterijeri

Ovako će izgledati školica za mlade startap preduzetnike

Želite da vam dete bude osnivač kompanije? Upišite ga u ovu školu!

Kompanija WeWork, čija je sfera poslovanja bazirana na ekonomiji deljenja poslovnih prostora u cilju promocije preduzetništva, rešila je da ovaj sistem funkcionisanja primeni i na obrazovne ustanove za decu. Njihov novi projekat simboličnog naziva WeGrow je zapravo osnovna škola u Njujorku u kojoj će deca od malih nogu, pored ostalog, učiti od malih nogu kako da osnuju svoju startap kompaniju.

U tome im je pomogla renomirana arhitektonska firma BIG iz Danske koja potpisuje dizajn enterijera školice u kojoj će nastavni program biti prilagođen deci uzrasta od tri do devet godina.

Igra razvija maštu, iz mašte stižu ideje, a ideje se pretvaraju u biznis. Ako znate kako!

Prema predstavljenim renderima, škola će, za razliku od klasičnih, imati puno zona za igranje koje je prema WeWorku osnovni postulat preduzetništva. Igra razvija maštu, iz mašte stižu ideje, a ideje se pretvaraju u biznis. Ako znate kako! A učenici ove škole bi trebalo to da nauče od malih nogu.

„Razigran i transparentan, WeGrow će negovati obrazovanje dece kroz introspekciju, istraživanje i otkrivanje.“, rekli su iz biroa BIG.

Ideja WeWork-a je da zabavno-edukativnu ustanovu WeGrow oblikuje u mesto gde će deca sticati praktična znanja koja će potom moći da primene u svoj privatnom i poslovnom životu, piše Dezeen.

„Nastavni program će biti kreiran u skladu s lokalnim kulturama i okruženjem kako bi se kroz učenje sticalo i praktično iskustvo o životu u zajednici. Mi ćemo biti fokusirani na razvoj dečijeg duha, podjednako kao i na razvoj njihovog uma.“, istakla je Rebekah Neumann, partner u WeWorku.

Modularne učionice

A što se tiče samog enterijera WeGrowa, priroda je bila ključni element u njegovom osmišljavanju pa zato nije čudo što prostorom dominiraju rustični materijali.

„Modularne učionice, kućice na drveću, digitalni portali, kao i vertikalne bašte promovisaće inkluzivno i kolaborativno edukativno okruženje. Istovremeno, akustični oblaci, prirodni materijali i neutralne boje stvaraju mirno okruženje u kom se deca mogu fokusirati i na učenje.“, dodali su iz BIG-a.

Stipendije

S obzirom na to da je obrazovanje veoma velika briga roditelja Njujorka i da oni često biraju obrazovnu ustanovu na osnovu cene, ugleda i lokacije, WeGrow će u budućnosti verovatno biti veoma popularan servis. Detaljne informacije o troškovima slanja deteta u ovu ustanovu trebalo bi tek da budu objavljeni, ali poznato je da će postojati određeni broj stipendija.

Rendering: BIG

Kada ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *