Enterijeri, Izdvojeno

Ovako izgleda živeti u stanu smeštenom na visini od 373 metra

Zahvaljujući panoromkom pogledu, iz ovog luksuznog apartmana moguće je sagledati skoro svaki deo Njujorka.

Penthaus, čiji je enterijer dizajnirala Kelly Behun, deo je nebodera 432 Park Avenue koji je projektovao arhitekta Rafael Viñoly. Višespratnica se nalazi u samom srcu Menhetna, a njenu izgradnju izvele su firme CIM group i Macklowe properties. Na samom njenom vrhu smešten je ovaj apartman koji iako puca od luksuza nije namenjen onima koji se plaše visine jer se nalazi na visini od 373 metra.

Mogućnost da ispred vas imate uvid u sve što se odvija u Menhetnu svakako je nešto izvanredno i ništa što bih uradila u unutrašnjosti ne bi moglo to da nadmaši.

– rekla je dizajnerka enterijera Kelly Behun.

 

Penthaus je smešten na 92, od ukupno 96 spratova i ima 370 kvadratnih metara. Pored dnevnog boravka sa trpezarijom i kuhinjom, apartman raspolaže i sa tri spavaće sobe sa kupatilima, bibliotekom, vešerajem, kao i servisnom ulaznom zonom koja je odvojena od lifta za buduće stanare.

Luksuzni apartman se nedavno našao na tržištu i može se kupiti za 37,81 milion evra, piše Designboom.

Prostorom dominiraju prozori veličine 3×3 metra, po kojima je i sam neboder prepoznatljiv.

Dizajnerka Kelly Behun iskoristila je pravilnu geometrijsku formu prostora kao bazu za uklapanje jedinstvenih komada nameštaja koji prostoru daju sofisticiran ali u isto vreme i topao ambijent.

„Moj cilj je bio da se stvori elegantan vanvremenski prostor koji je topao i udoban. Omiljeni deo apartmana svakako su mi pogledi kroz ove velike prozore. Mogućnost da ispred vas imate uvid u sve što se odvija u Menhetnu svakako je nešto izvanredno i ništa što bih uradila u unutrašnjosti ne bi moglo to da nadmaši, tako da sam nastojala da jednostavno napravim topao ambijent u kome ćete moći da uživate u pogledu.“, rekla je Kelly Behun.

Osim luksuza koji pruža sam apartman, 432 Park Avenue organizovan je na takav način da njegov servis može da stane rame uz rame sa vodećim svetskim hotelima.

Foto:  CIM group/Macklowe properties

Korisni linkovi na portalu Gradnja.rs:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *