Enterijeri

Neobičan penthaus u Roterdamu za ljubitelja Vespe

Ovaj stan koji je prostire na 120 metara kvadratnih ima toliko neobičajenih detalja da smo morali da ga podelimo sa vama.

Holandski biro Personal Architecture dobio je zadatak da pretvori omanju staru zgradu u centru Roterdama u savremen dom koji će koristiti mladi bračni par koji obožava motociklizam, spa-centere a pritom stalno priređuje žurke.

Prvi zadatak ispunili su na najneočekivaniji način: parkirali su Vespu direktno u dnevnu sobu!

penthouse-roterdam-02

Verovatno se pitate kako se taj motor koristi, pošto zgrada nema lift. Zapravo, u pitanju je stara Vespa koja više nije u voznom stanju i ona je ovde poslužila samo kao detalj, piše ArchDaily.

Od neobičnih detalja, tu je i skulptura divokoze okačena na zid kao i zanimljiv luster koji se bojom odlično slaže sa foteljom i kožnim tepihom.

penthouse-roterdam-16

Što se tiče drugog zadatka, tu nije bilo improvizacije. Naime, ukućani su dobili pravu malu oazu u svojoj spavaćoj sobi tako što je sauna postala njen sastavni deo. Bračni krevet postavljen je centralno u sobi a na njega se nastavlja sauna koja je jednim delom u staklu tako da osoba unutra leži kao u izlogu.

Krevet, sauna i kada su zapravo jedan element postavljen centralno u spavaćoj sobi.

penthouse-roterdam-10

Interesantan detalj u spavaćoj sobi je i kada koja je spojena sa krevetom. Zbog toga je ceo krevet element prekriven Kerrockom kako vlaga ne bi doprla do drvene konstrukcije.

penthouse-roterdam-03

Treći zahtev bio je da se ovaj penthaus pretvori u mesto za intezivno druženje. Zato je ravan krov, popločan dekingom, potpuno osposobljen za pravljenje žurki uz roštiljanje i još jednu Jacuzzi kadu. Krov pruža sjajan pogled na Roterdam pa se možete brčkati u kadi, pijuckati piće i uživati u panorami.

penthouse-roterdam-01 penthouse-roterdam-07penthouse-roterdam-13

penthouse-roterdam-05 penthouse-roterdam-08 penthouse-roterdam-06 penthouse-roterdam-18

Foto: Ossip van Duivenbode

Pogledajte i kako izgledaju ove stolice napravljene od delova Vespe:

Oživite kancelariju sa Vespa stolicama

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *