Processed with VSCO with 4 preset
Arhitektura

Ovo su najbolje iPhone fotografije arhitekture u 2017.

Ne, ove fotografije nisu uslikane profesionalnim fotoaparatima već iPhoneom. IPPAWARDS je proglasio najbolje za ovu godinu!

Organizacija IPPAWARDS osnovana je kada je izašao i prvi iPhone – 2007. godine. To je prvo i, ujedno, najduže takmičenje u fotografisanju pomoću ovog poznatog Apple telefona. Na jubilarnom desetom takmičenju dodeljene su nagrade u brojnim kategorijama kao što su pejzaž, životinje, ljudi, mrtva priroda i arhitektura, a nas je najviše zainteresovala ova poslednja.

Ovogodišnji pobednik u kategoriji arhitektura je Paddy Chao za njegovu fotografiju Chand Baori, najdubljeg bunara u Indiji do kojeg se stiže mnogobrojnim stepenicama. Drugo mesto pripalo je Naian Fengu koji je fotografisao Zabranjeni grad u Pekingu. Pogledajte kako to izgleda:

1. mesto u kategoriji arhitekture: Paddy Chao

2. mesto u kategoriji arhitekture: Naian Feng

Kao što smo već napomenuli, IPPAWARDS dodeljuje nagrade u više kategorija kao i jednu specijalnu nagradu za pobednika u svim kategorijama. Ovog puta ta laskava titula dodeljena je Sebastianu Tomadi za fotografiju dece koja se igraju na ulicama Iraka dok je u pozadini požar.

Fotografija godine 2017: Sebastian Tomada

Kada vidite ove fotografije, shvatate koliko je iPhone moćno oruđe za fotografisanje koje (skoro da) dovodi u pitanje postojanje DSLR aparata. Pitanje je samo vremena kada će mobilni telefoni toliko napredovati da će potpuno zameniti profesionalne fotoaparate.

Foto: IPPAWARDS

Srodni članci na portalu Gradnja.rs:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *